Naast de nieuwe luidsprekers van Sony, de HT-A9, hebben ze ook een nieuwe soundbar aangekondigd. De Sony HT-A7000. Deze zou moeten zorgen voor een bredere surround en diepe bassen. Ook zal je kunnen genieten van een virtueel surround geluid dat van alle richtingen komt. Al benieuwd?

Sony HT-A7000Een knap staaltje audio dat wordt voortgebracht door een knap staaltje techniek. De HT-A7000 is voorzien van 7.1.2-kanalen, twee omhooggerichte speakers voor overhead sound, twee tweeters en vijf voorluidsprekers voor bredere surround in combinatie met een ingebouwde tweevoudige subwoofer voor diepe bassen. Dat is al een ‘hele boterham’, maar er zit nog meer aan te komen.

Zoals net al kort aangehaald, kan je genieten van een virtueel surround geluid dat van alle richtingen komt. Dat wordt voortgebracht door de combinatie van de Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround. Nieuwsgierig naar wat dit precies inhoudt? Bekijk dan zeker eens deze leuke video die Sony maakte om de lancering van hun HT-A7000 soundbar kracht bij te zetten.

Maar het wordt steeds beter en beter met deze soundbar want naast al het bovengenoemde, biedt de HT-A7000 ook nog eens de geweldige audiobeleving van Dolby Atmos en DTS:X. Wil je nog meer surround of gewoon wat meer bas? Dan kan je een subwoofer of enkele achterluidsprekers aankopen. Dit zijn dan de SA-SW5 (300 Watt) en de SA-SW3 (200 Watt). De achterluidspreker is de SA-RS3S. Deze creëert maar liefst 100 Watt aan ‘extra surroundgeluid’.

Lees ook


Sony HT-A9Twaalf in vier luidsprekers? Het kan met de Sony HT-A9

 


 

Maar wat ondersteunt deze soundbar nu nog allemaal? Je kan hem makkelijk gebruiken via HDMI 2.1 zodat je kan genieten van 8K-video, Dolby Vision en 4K/120 Hz. Daarnaast heb je toegang tot de ingebouwde Chromecast, Apple Airplay 2 en Bluetooth. Een babbeltje slaan met je favoriete spraakassistent? Ook dat kan.

De HT-A7000 is vanaf september 2021 in de Benelux verkrijgbaar voor 1.300 euro. Meer weten over deze soundbar? De website van Sony geeft je al zijn geheimen prijs.

Verkooppunten van het merk sony