Het toonaangevende Nederlandse audiobedrijf Grimm Audio heeft zojuist hun nieuwste product aangekondigd: de MU2. Deze geavanceerde streamer is niet alleen voorzien van een hoogwaardige DA-converter, maar ook van twee analoge ingangen (naast de digitale aansluitingen). Bovendien is de MU2 uitgerust met een uitstekende volumeregeling, waardoor het apparaat ook als voorversterker kan gebruikt worden. Bezoekers van de High End audiobeurs in München, die dit weekend plaatsvindt, krijgen de kans om de MU2 zelf te ervaren tijdens de demonstraties van Grimm Audio.

Grimm Audio MU2

De MU2 is het nieuwste lid van de Grimm-familie en wordt gelanceerd als een ‘kleinere broer’ van de eerder uitgebrachte MU1. Hoewel de MU2 vergelijkbare functionaliteiten biedt, zoals geïntegreerde Roon Labs Core en End Point, onderscheidt het zich door de aanwezigheid van analoge uitgangen in plaats van digitale uitgangen.

“The MU2 offers full integration of functions, from Roon to analog volume control, with revolutionary sound quality.”

Eén van de meest opvallende kenmerken is ongetwijfeld de ingebouwde DA-converter, genaamd Major DAC. Deze converter maakt gebruik van een geavanceerd discreet ontwerp dat optimaal aansluit bij Grimm’s eigen zeer nauwkeurige FPGA-bord en klokoscillator met ultralage jitter. De MU2 beschikt over een op relais gebaseerde analoge volumeregeling en analoge ingangen, waardoor het een veelzijdige hub wordt voor zowel digitale als analoge bronnen in een klassiek HiFi-systeem.

Grimm Audio MU2

Grimm Audio zal aanwezig zijn op de High End audiobeurs in München, die plaatsvindt van 18 tot 21 mei 2023. Bezoekers kunnen de MU2 bewonderen in demoruimte E216, Atrium 4.2. Grimm belooft bezoekers te verrassen met een unieke en ongeëvenaarde luisterervaring die zich onderscheidt van al het andere op de beursvloer.

De verwachte levering van de muziekstreamer staat gepland voor oktober 2023. Voor meer informatie over de MU2 en andere hoogwaardige audioproducten van Grimm Audio, kan je terecht op de officiële website.

Verkooppunten van het merk grimm-audio