Bluesound viert zijn 10-jarig jubileum met de release van een beperkte editie van zijn bekroonde muziekstreamer, de Node X. Deze streamer beschikt over nieuwe technologie en upgrades die de audioprestaties en functionaliteit verbeteren.

De Node X heeft een unieke zilveren afwerking om het jubileum te markeren. Het apparaat is uitgerust met een hoogwaardige ESS 9028Q2M Sabre DAC. Deze levert gestreamde audio foutloos aan versterkers of actieve speakers in maximaal 24 bit/192 kHz Hi-Res kwaliteit over verschillende formaten. Inclusief MQA. Bovendien beschikt de Node X over een gloednieuwe hoofdtelefoonversterkersectie die gebruik maakt van THX’s AAA-technologie voor een minimale ruis, vervorming en stroomverbruik. Daarvoor heeft de Node X een nieuwe 6,35 mm hoofdtelefoonuitgang.

De Node streamer heeft upgrades gekregen, maar de kernfuncties blijven hetzelfde. Deze features omvatten een brede bestandscompatibiliteit, alsook streamingopties met meer dan 20 geïntegreerde streamingdiensten. Tevens kan je rekenen op een uitgebreide connectiviteit met HDMI eARC, AirPlay 2 en Bluetooth aptX HD-ondersteuning. Het BluOS-platform en de controle-app maken het eenvoudig om de Node te gebruiken in een home-systeem.

“Voeg de NODE X naadloos samen met meerdere Bluesound luidsprekers in huis om een intuïtief multi-room muzieksysteem te creëren.”

De NODE X heroverweegt enkele van de beste onderdelen van het productontwerp van de iconische, kritisch geprezen NODE (lees: Bluesound’s populairste model). Deze nieuwe versie tilt ‘gewoon streamen’ naar nieuwe prestatieniveaus voor de volgende generatie audiofielen. Dat zegt Matt Simmonds, Product Manager bij Bluesound.

De Node X is beschikbaar als een beperkte editie en wordt verkrijgbaar bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Verkooppunten van het merk bluesound