Mark Levinson, hét legendarische audiomerk dat ondertussen al heel wat oren van mening muziekliefhebbers, audiofielen, … blij heeft weten te maken introduceert de No 5909. Een premium hoofdtelefoon van absolute topklasse. Met de komst van hun No 5909 wordt jou dus het typerende Levinson geluid geboden ‘over je hoofd’. Of beter gezegd: over jouw twee oren. Ready for the Mark Levinson No 5909 sound?

Mark Levinson No 5909Met het 50 jarige jubileum is het merk van ‘Amerikaanse bodem’ een enorm belangrijke én grote pijler binnen de high end audio. Hierbij zijn klank en vorm net zo belangrijk als functie, en vice versa. Als onderdeel van het grotere Harman heeft Mark Levinson met zusterbedrijven JBL en Harman Kardon indirect een behoorlijke connectie tot de markt van hoofdtelefoons. Uiteraard houden deze merken er een andere prijs- en kwaliteitsniveau op na maar de kennis en technologie is allemaal ‘in-house’.

Het is juist die kennis, meetprocedures en Harman’s eigen EQ Curve met DSP die maken dat de Mark Levinson No 5909 hoofdtelefoon een heel bijzonder iets is. Een compromisloos materiaalgebruik niet te vergeten.

Mark Levinson No 5909

De Mark Levinson No 5909 betreft een erg luxueuze en fraai uitgevoerde hoofdtelefoon waarbij het bejubelde audiobedrijf zeer trouw blijft aan hun welbekende filosofie. Net zoals bij hun high end audioproducten is deze Mark Levinson niet alleen mooi van de buitenkant. Ook achter de zachte oorkussens is de techniek zoals we die van Mark Levinson verwachten. 40 mm Berrylium coated drivers ‘masseren’ het trommelvlies vanuit een speciaal gevormde, aluminium behuizing die uiterst goed afsluit én comfortabel is rond de oren. Een belangrijke basis voor een goede klank.

Lees ook


JBL CLUB ONE reviewJBL CLUB ONE: Review

 


 

Mark Levinson’s Digitale Signaal Processing die zich middels de dedicated No 5909 App nog enigszins laat aanpassen overtuigt met een volle en crispy sound die opvallend ruimtelijk ‘rond’ het hoofd lijkt te zweven. Aldus Reference Sounds. Maar Mark Levinson kennende is het niet moeilijk om dat te geloven.

Het is duidelijk dat Mark Levinson deze No 5909 echt heeft ontwikkeld voor de
de vrije genieter. Draadloos, dat wel, maar met een maximale kwaliteit. Binnen in stilte maar ook buiten dankzij de Adaptieve Noice Canceling die bovendien naar eigen ‘smaak’ ingesteld kan worden. De ingebouwde DAC kan overweg met 24 bit/96 kHz ‘data’. Dit exemplaar is geschikt voor High Res Audio waar je, om dit alles ten volle te benutten, in alle eerlijkheid natuurlijk nog altijd een kabeltje voor nodig hebt. Uiteraard zit die er dan ook keurig bij. Inclusief Mark Levinson logo met diverse ‘adapters’.

Door de vier ingebouwde microfoons en slimme onderdrukking van windgeruis is ook een telefoongesprek -klankmatig- kraakhelder. Schakel je de Noice Canceling in. Dan geniet je tot wel 30 uur van je favoriete muziek. Wordt de Noice Canceling uitgeschakeld? Dan redt de No 5909 het nog zo’n zes uur langer. Een quickcharge  van slechts 15 minuten is goed voor een speelduur van 6 uur.

De Mark Levinson No 5909 maakt de combinatie tussen een luxe uitstraling, Harman’s soundshaping signaalprocessing én de veelzijdige Noice Canceling functionaliteit die van deze No 5909 een echte Mark Levinson ‘wanna have’ maken. Gelukkig is dat vanaf heden mogelijk want ze zijn uit voorraad leverbaar.  De adviesprijs is vastgelegd op 1.099,- euro. Een belangstellende heeft de keuze tussen 3 verschillende afwerking waaronder diepzwart ‘Pearl Black’, ‘Radient Red’ en metallic grijs ‘Ice Pewter’.

Mark Levinson No 5909

Verkooppunten van het merk mark-levinson