Tienwerf hoera voor oprichter en bezieler van Hi On Line: Paul Hattink. Want zijn gekende internetradio blaast deze maand maar liefst 10 kaarsjes uit. De reden daartoe? 10 jaar geleden, maand op maand, ging Paul’s online radiozender voor het eerst in de ether. Met succes want tot op de dag van vandaag weet het gerenommeerde radiostation de harten van heel wat muziekliefhebbers, audiofielen, … harder te doen slaan. Zowel nationaal als internationaal. Waaronder ook de harten van ons enthousiaste redactieteam dat ‘bezeten’ is door alles wat te maken heeft met beeld en geluid. 

Naar aanleiding van dit 10-jarig bestaan vonden wij, bij Audiovideo2day, het dan ook wel gepast om een decennium aan non-stop luisterplezier in 320 kbps extra in de verf te zetten. Daarom gingen naar het pittoreske Breda om daar eens een babbeltje te slaan met de man die instond voor het succes van Hi On Line. The one and only: Paul Hattink.

Hi On LineMet onze camera in de aanslag legde wij ons oor met veel plezier te luister tijdens een inspirerende babbel. Uiteraard na een warme verwelkoming, gezellig in de zetel en met een lekkere koffie in de hand. Eenmaal aan de praat, vlogen de uren wat ons betreft alvast voorbij. Warmte, gezelligheid maar bovenal: muzikaliteit troef!

Paul Hattink: we kennen hem allemaal als gepassioneerd muzikant, audiofiel, importeur van het gekende Accuphase, zakenman, … Zo kunnen we gerust nog wel even doorgaan. Maar al deze ‘elementen’ hebben 1 gemeenschappelijke noemer: namelijk Paul’s passie voor muziek die hij heel graag wilt delen met anderen.

Het ontstaan van Hi On Line: korte voorgeschiedenis

Hoe Hi On Line het levenslicht zag? Dan moeten we iets dieper de ‘geschiedenis’ induiken want op een bepaald moment vond Paul de kwaliteit van de meeste internetradiozenders ondermaats. Het klonk niet goed en hij dacht: dat moet toch beter kunnen. Daarom verdiepte Paul zich in de wondere wereld van het streamen. Zo zocht de gepassioneerde muzikant uit hoe hij muziek in de best mogelijke audiokwaliteit overal ter wereld kon laten klinken dankzij een internetradiozender. 

In 2011 streamde Paul, met zijn nostalgische Revox bandrecorder, voor het eerst muziek de wereld in. Op korte tijd kreeg hij zoveel positieve reacties zoals bijvoorbeeld: Paul, het kan dus wel internetradio! Er volgde meteen al een warm onthaal. Daarom besloot hij dan ook om wereldwijd nog meer mensen, nog gelukkiger te maken. Zodanig dat iedereen kan genieten van gevarieerde muziek in een hoogwaardige kwaliteit. 

Hi On Line: Anno 2021

Hi On Line groeide sinds de lancering als kool, dat staat als een paal boven water. Tot op de dag van vandaag, anno 2021, waarbij inmiddelijks 199 landen Hi On Line hebben ontdekt. Op jaarbasis luisteren er zo’n 250.000 tot 300.000 luisteraars. Onlangs trok Hi On Line bijvoorbeeld zelfs meer dan 1.000 luisteraars tegelijkertijd op een bepaald moment. Proficiat Paul!

Ik heb het altijd gezegd: internetradio heeft de toekomst want je hebt de reikwijdte van de hele wereld. Aldus Hattink. En het groeit steeds verder en verder, tot grote vreugde van oprichter en bezieler Paul want op die manier kan hij zijn grote voorliefde voor muziek delen met iedereen. 

Nieuwsgierig naar het volledige filmpje dat wij maakten tijdens ons bezoek? Bekijk dan gerust onderstaande video, zeker en vast de moeite waard om te zien.

Benieuwd om zelf alle ‘muzikale mogelijkheden’ te ontdekken van internetradio Hi On Line? Luister hier non-stop naar de mooiste muziek in 320 kbps, by Paul Hattink.

Hi online radio

Paul Hattink: bevlogen over de high-fidelity

Communiceren met elkaar zonder dat je nog maar een woord hebt uitgesproken. Dat is, kort door de bocht, hoe Paul muziek zou omschrijven. Vanaf jonge leeftijd was hij gepassioneerd door alles wat te maken had met audio. Al snel kwam hij erachter dat, hoe beter de audio was, hoe beter de muziek klonk.

Toen Paul dan ook startte met zijn eigen winkel Hi.Fine, leerde hij Accuphase kennen en dat heeft definitief zijn leven veranderd. Accuphase is een maatje voor het leven, een zielsverwant klinkt het. Zo stelt hij: ik heb daar een Accuphase versterker staan van 15.000,- euro. Vorig jaar heb ik er 34 van weg gezet. Dat betekent dat er 34 mensen zijn die toch zo’n apparaat hebben gekocht en er zielsgelukkig mee zijn.

De muziekbeleving: daar draait het om

Alle apparaten komen natuurlijk met hun eigen specificaties, productkenmerken, … maar nog belangrijker volgens gepassioneerd muzikant Paul is de muziekbeleving die je kan ervaren. Intens genieten dus van je favoriete muziek die gereproduceerd wordt met leuke belevingsproducten.

Als je in jouw audio-beleving dan ook nog eens gelijkenissen hoort met de werkelijkheid, wel dan ben je op het goede spoor. En als je op het goede spoor bent, dan praat je alleen maar over muziek want technisch klopt het. Een mooie stelling waar wij ons volledig in kunnen vinden. Want geef toe, er is toch niets leuker dan intens genieten van jouw geliefkoosde muziek?

Accuphase: een ‘maatje’ voor het leven

Accuphase heeft ongetwijfeld al het bonzende, muzikale hart gestolen van Paul. Zijn oor is bijvoorbeeld zo gevoelig, dat hij klankkleuren automatisch herkent. Toen ik mijn winkel nog had, had ik een groot raam met daarachter mijn kantoor. Door het raam heen kon ik horen welke luidspreker er speelde. Ik kende die karakters gewoon.

Accuphase DP-570 MDSWaaronder ook het typische Accuphase-karakter met een een analoge klank die hem resoluut aan de werkelijkheid doet denken. Zo heeft hij zelf ooit eens aan Accuphase gevraagd: wat is jullie referentie? En dan krijg je het beste antwoord: dat zijn wij zelf. Beter kan je het niet hebben. Ze verbeteren zichzelf. Telkens als ze iets nieuws uitbrengen, het is altijd beter dan het vorige.

Muziek: een beleving om ‘u’ tegen te zeggen

Een samensmelting tussen muziekproductie en -reproductie. Dat is waar Paul het, als muzikant zijnde, altijd voor doet. Op audioshows neemt hij zo bijvoorbeeld een orkestband mee die opgenomen is met 4, 8 of 12 kanalen, inclusief gitaar. Die laat hij dan afspelen. Live voegt hij er dan de solo aan toe waardoor de mensen eigenlijk amper verschil horen tussen de live-gitaar of het opgenomen. 

Als je daar geen problemen mee hebt om het verschil te horen? Wel, dan heb je het juiste systeem. Dan heb je net wat jij wilt: zalig genieten bij het horen van je favoriete muziek, een live-concert, …

Verkooppunten van het merk accuphase