JBL heeft tijdens hun CES 2023-evenement, HARMAN ExPLORE, een aantal nieuwe producten aangekondigd waaronder de Classic Series. Een lijn van hifi-elektronica. De Classic Series bestaat uit een CD350 CD-speler, SA550 geïntegreerde versterker, MP350 hi-res muziekstreamer en de eerste draaitafel van JBL. Ook wel beter bekend als de TT350. De componenten hebben een modern-retro-ontwerp en zijn uitgerust met de nieuwste digitale en analoge audiotechnologieën met hoge resolutie die garant staat voor een ongeëvenaarde luisterervaring.

Het ontwerp van de Classic Series is geïnspireerd op de JBL SA600-versterker uit de jaren 60 en combineert retrodesign met moderne technologie. De componenten zijn voorzien van natuurlijk notenhoutfineer, machinaal bewerkte aluminium frontplaten en bedieningselementen. De Classic Series voegt zich bij de vijfsterren L100 Classic-luidsprekers in het assortiment van JBL.

De TT350 Classic is ook uitgerust met een ingebouwde phono-voorversterker zodat je het direct op een hifi-systeem kan aansluiten zonder de noodzaak voor een externe phono-voorversterker. Daarnaast heeft het exemplaar ook een USB-uitgang. Zo kan je je vinylcollectie omzetten in digitale bestanden.

Verder heeft de CD350 CD-speler uit de Classic Series een CD-transport met een volledig gesloten constructie en een geïntegreerde digitale-naar-analoogconverter (DAC) met hoge resolutie. Het heeft ook een USB-ingang om muziek van externe bronnen te streamen. Er wordt ondersteuning geboden voor CD-R/RW-discs.

De SA550 geïntegreerde versterker van de Classic Series heeft twee kanalen met elk 90 Watt vermogen. Het model is uitgerust met een hoge resolutie DAC (24 bit/192 kHz). Bluetooth connectiviteit? Check. Het heeft ook verschillende analoge en digitale aansluitingen waaronder een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler.

Tot slot beschikt de MP350 hi-res muziekstreamer over een ingebouwde DAC met hoge resolutie en Bluetooth-connectiviteit, evenals een USB-ingang voor het streamen van muziek van externe bronnen. Het ondersteunt ook verschillende muziekdiensten waaronder TIDAL en Qobuz.

De MP350 Classic-muziekstreamer kan aangesloten worden via wifi of ethernet (bekabeld) en ondersteunt hi-res audiobestanden tot 24 bit/192 kHz. Het kan ook muziek streamen vanaf smartphones en tablets via Google Chromecast of Apple AirPlay 2. Er is een integratie met Spotify Connect en TIDAL Connect. Zowel de versterker als de streamer hebben een hi-res DAC met tijddomein jitter-eliminatie om het best mogelijke geluid te leveren.

Voor jullie sommen we graag de prijzen van deze prachtige toestellen op:

  • JBL TT350 Classic draaitafel: € 1.049,-
  • JBL CD350 Classic cd-speler: € 899,-
  • JBL MP350 Classic muziekstreamer: € 999,-
  • JBL SA550 Classic geïntegreerde versterker: € 1.899,-

Alle nieuwe producten uit de JBL Classic Series zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2023.

Verkooppunten van het merk jbl-classic-premium