Samsung is van plan om zijn Quantum Dot OLED-reeks in 2023 te verdubbelen en hoopt hiermee op nog meer succes na de indrukwekkende lancering van de S95B in 2022. Tijdens CES 2023 heeft het bedrijf zowel een premium S95C-reeks als een betaalbare S90C-reeks aangekondigd. Beide reeksen zullen beschikbaar zijn in schermformaten van 55 inch en 65 inch, met de mogelijkheid om in 2023 ook 77-inch modellen te lanceren.

De S95C zal uitgerust zijn met het tweede generatie QD-OLED-paneel van Samsung, dat volgens het bedrijf helderder is dan zijn voorganger. Er zijn enkele esthetische verschillen tussen de S95C en S90C zoals een slankere ‘One Connect-doos’ alsook de mogelijkheid om vlak tegen een muur gemonteerd te worden. De S95C maakt gebruik van een andere interne luidsprekerconfiguratie met paren van drivers die zowel naar boven als naar beneden gericht zijn.

In tegenstelling daarmee heeft de S90C slechts twee downfiring drivers en biedt het een afgeslankte versie van Samsung’s Object Tracking Sound-systeem genaamd Object Tracking Sound Lite. Het heeft ook een traditionelere One Connect-box.

De nieuwe Samsung tv’s die op CES 2023 gepresenteerd zullen worden, bieden beide een hoge ‘refresh rate’ van 144 Hz en zijn uitgerust met de intelligente functies van het merk. Daarnaast zijn ze voorzien van AMD’s FreeSync Premium Pro-certificering. Zodra we meer informatie hebben over deze tv’s, zullen we die delen met onze lezers.

Verkooppunten van het merk samsung