Panasonic heeft aangekondigd dat ze in 2023 hun beste en helderste OLED TV tot nu toe zullen lanceren genaamd MZ2000. De Panasonic MZ2000 zou dit bereiken dankzij het gebruik van een nieuw aangepast OLED-paneel, de zogeheten ‘Master OLED Ultimate’ die wordt aangedreven door de HCX Pro AI-processor van het bedrijf. Dit state-of-the-art paneel profiteert van een verbeterd meerlaags warmtebeheer. Volgens Panasonic zouden deze verbeteringen de piekhelderheid ‘opdrijven’ tot 150%. De MZ2000 zal tevens de beste HDR-weergave bieden tot nu toe, ondersteund door Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptief en HLG.

Om ervoor te zorgen dat de beeldkwaliteit van de tv nauwkeurig wordt weergegeven, heeft Panasonic opnieuw gebruik gemaakt van de kennis van Stefan Sonnenfeld. Een bekende medewerker en Hollywood-colorist. Filmmaker Mode is een functie die ervoor zorgt dat de beeldkwaliteit nauwkeurig wordt weergegeven zoals de regisseur het bedoeld heeft. De Panasonic MZ2000 ondersteunt deze functie en beschikt ook over een verbeterde kleurtemperatuursensor die de lichtomstandigheden in een ruimte beter kan detecteren zodat het contrast en de kleur aangepast kunnen worden.

Het geluidssysteem van de MZ2000 is afgestemd door Technics en biedt Dolby Atmos met meerdere ingebouwde luidsprekers en een verbeterd basversterkend algoritme voor meer lage tonen en een ‘film-beleving’ wanneer dit nodig is. De voorste luidsprekerarray is herzien om een breder geluidsbeeld te bieden. Drie geluidsmodi zijn beschikbaar voor eindgebruikers. De Pinpoint-modus richt het geluid op één punt, de Area Mode verschuift het naar een bepaalde plaats of groep mensen en de Spot Mode versterkt het volume op één bepaalde plek. De vlaggenschip-tv’s van Panasonic zijn al enkele jaren bekend om hun uitstekende geluid en de MZ2000 zal daar geen uitzondering op zijn.

Prijzen en beschikbaarheid volgen zodat ze ons bekend zijn.

Verkooppunten van het merk panasonic