De We. collectie van Loewe is er eentje die zich specifiek profileert naar een jeugdiger doelpubliek. Dit doen ze door in te spelen op twee ‘items’: design en gebruiksgemak. Vaak is het voor die doelgroep, waar ik onder val, genoeg om gewoon een goed beeld en geluid te hebben. Met andere woorden: dat hij er mooi uitziet, maar ook echt duurzaam is. Ik ben nog niet bekend met het merk, maar ik heb er wel al zeer veel positieve zaken over gehoord. Niet in de TV-branche, maar wel wat betreft de luidsprekers. Vandaar dat ik benieuwd was naar dit televisietoestel. In eerste instantie zou ik, na de productpagina te bekijken, wel goed moeten zitten met de We. SEE 50. Of dit effectief het geval is, kom je te weten in deze review.

Zoals ik in de inleiding al kort heb toegelicht, is een goed beeld en een mooi design vaak al voldoende voor een jeugdig doelpubliek. Het is niet zo belangrijk om veel extravagante snufjes te hebben die het gebruik complex maken. Voor mij is het belangrijk dat ik eenvoudig mijn weg vind tussen de vele apps. Daarnaast is het cruciaal dat verschillende apps ter beschikking zijn.

Een 4K TV gemaakt voor een jeugdig doelpubliek

Toen ik deze 4K televisie thuisbezorgd kreeg, heb ik eigenlijk weinig aandacht gegeven aan de verpakking. Dat is toch iets wat je, na het uitpakken, niet meer gebruikt. Hetgeen wat er echt toe doet, zit nog steeds in de doos. Eens de TV volledig opgezet is, merk je meteen het strakke design. Daarnaast oogt hij zeer minimalistisch. Je merkt dat er met hoogwaardige materialen is gewerkt.

Nu, waarom is hij specifiek geprofileerd naar de ‘jongere generatie’? Loewe kadert het via deze quote: ‘TV for people who don’t watch TV. But who sweat, relax, look at photos, binge-watch series, laugh, cry, get excited, cheer, learn, compete, stream, play, are amazed – and just love great design and top quality’. If WE. do it, WE. do it right’. En dat doet deze line-up wel. Je bekijkt veel vaker en veel meer series, je wilt er echt in opgaan en de beleving voelen. Daarnaast experimenteren we met ons interieur en is het belangrijk dat deze overal past. Dat kan zeker met de verschillende kleuren die ter beschikking zijn bij aankoop: lichtblauw, rood en zwart.

Lees ook


Loewe bild i.48 Review 4K televisieLoewe bild i.48: Review 4K televisie

 


 

Het scherm komt helemaal tot aan de rand waardoor de volledige oppervlakte van het scherm benut wordt. Helemaal onderaan is de ‘luidspreker’ geplaatst. Een plek waar je niet snel de speakers van een TV zal terugvinden. Deze worden vaak achteraan geplaatst waardoor het geluid meestal tegenvalt.

De We. SEE 50 heeft onderaan een grote ‘voet’. Dat moet ook wel voor een 50 inch formaat, maar toch vind ik deze vrij breed. Daarnaast komt de onderkant van de TV ook bijna tegen deze voet. Moest je dus een lager TV-meubel hebben, dan moet je er rekening mee houden dat het scherm niet veel hoger komt te staan. Moest 50 inch te groot zijn, dan is de We. SEE ook beschikbaar in formaten van 32 en 43 inch. Mocht je toch dat tikkeltje extra willen, kan je het formaat van 55 inch aankopen.

Benieuwd naar onze leuke review video die wij hebben gemaakt van de Loewe We. SEE 50?

Beeld- en geluidskwaliteit

Naast het feit dat een televisie volgens mij goed in je woonkamer moet passen, of waar je hem ook graag wilt neerzetten, moet hij natuurlijk ook een goed beeld hebben. Het 4K Ultra HD scherm van 50 inch is niet slecht denk je dan. Zeker een goed idee want vanaf het moment dat je de televisie inschakelt, merk je de sterke zwarte kleur van het scherm. Zowel bovenaan, onderaan als in de hoeken heb je geen last van witte randen door een te zwak kleurcontrast. Het witte logo wordt vertoond op een zwarte achtergrond. In mijn ogen de perfecte manier om het contrast van het beeld een eerste keer te beoordelen.

Natuurlijk is hierbij nog niets gezegd over de beeldkwaliteit. Die zal je pas echt kunnen testen als je een film of serie bekijkt. Niets beter om een TV te testen met een nieuwe serie op Netflix. Sfeerlichten: check, chips: check, serie: check. Let’s go! Ik merkte eigenlijk al meteen een groot verschil met mijn vorige televisie (die tevens al enkele jaren oud is). Het beeld is ontzettend scherp en de kleuren zijn zeer helder. Zonder enige aanpassing. Dit is, in mijn ogen, al een zeer goed punt.

Moesten de kleuren toch niet helder genoeg zijn voor je, dan kan je dit makkelijk aanpassen in de instellingen. Je hebt verschillende standen: nachtmodus, bioscoop, sport en zoveel meer. Op de sport-stand komen de kleuren echt tot leven en merk je de kracht van de Loewe We. SEE 50. Daarnaast kan je vanuit elke hoek (van de kamer) het beeld perfect zien. Dus moest jij in de hoeken van de kamer zitten/staan, zal je nog steeds alles perfect kunnen waarnemen.

Schijnt het licht van zon hierop? Of het licht van een lamp, die in de achtergrond is geplaatst? Dan wordt dit vrij goed weggewerkt. Je ziet het licht wel, maar na een tijd stoort dit niet meer. Het is niet dat je alles mist vanaf het moment dat er donkere scènes in beeld komen. Omdat ik helemaal in de ban was van het WK, stond de We. SEE 50 praktisch elke dag aan. Ondanks dat de sfeer in de stadions soms ontbrak, hoorde je bij enkele wedstrijden het geluid van de supporters. Dit wil je natuurlijk laten weerklinken bij je thuis.

Het geluid van een televisie is nooit echt optimaal naar mijn mening. Ik had gedacht dat het bij de We. SEE 50 anders zou zijn omdat de hele onderkant gewijd is aan de luidsprekers. Deze heeft trouwens een vermogen van 80 Watt. Toch viel het, in mijn ogen, wat tegen. Je kan het geluid dan wel aanpassen via de equalizer, maar toch is het een heel andere ervaring als je met externe luidsprekers werkt. Deze zijn trouwens perfect te verbinden. Je kan zonder problemen genieten van een optimaal geluid. Mits je goede externe speakers ter beschikking hebt natuurlijk. Ik deed dit via bluetooth. Op deze manier waren ze steeds snel verbonden. Een AUX-aansluiting is een andere manier om luidspekers te verbinden.

Verder kan je bestanden, op je laptop bijvoorbeeld, heel eenvoudig tonen door de vele HDMI-aansluitingen. In totaal heb je er 3 ter beschikking. Staan er enkele foto’s op een USB-geheugen? Dan kan je ook die inpluggen. Dit kan wel enkele kabels met zich meebrengen die niet mooi ogen in combinatie met het strakke design. Gelukkig heeft Loewe een goede manier ontwikkeld om die kabels makkelijk te ‘verbergen’. Zo blijven ze aan de achterkant en kan je genieten van het strakke design.

Apps

Wanneer je dan verder klikt op de afstandsbediening naar het home-menu, komen alle beschikbare apps tevoorschijn. Je hebt er heel wat waaruit je kan kiezen: Disney+, Apple TV+, Amazon Music, Discovery+, FIFA+ en natuurlijk Netflix. Want wat is een TV zonder Netflix tegenwoordig. Zeker voor mijn generatie vind ik het zeer handig dat je alles in één oogopslag kan terugvinden. Het menu is heel gebruiksvriendelijk en je switcht in no-time van app naar app. Zonder installatie, alles is binnen handbereik.

Lees ook


Loewe klang s3-2Loewe klang s3: Review smart radio

 


 

Afstandsbediening

Een afstandsbediening is toch ook altijd gemakkelijk bij een dergelijk toestel. Daarom wil ik jullie hier wat over mee geven. Veel valt hier natuurlijk niet over te zeggen want het is zeer vanzelfsprekend. Desalniettemin is het een zeer gemakkelijk ‘machientje’ om je TV te bedienen en bijvoorbeeld zeer snel naar al je apps te switchen. Zo staan er knoppen op die je rechtstreeks leiden naar Netflix, Deezer, YouTube of Prime Video. Geen nood dus om eerst naar het home-menu te gaan en daar je apps te selecteren.

Het enige minpunt aan de afstandbediening is dat hij vrij groot is. Hij weegt ook best veel. Daarnaast vind ik het iets minder praktisch om de cirkel in het midden te bedienen en op ‘OK’ te klikken. Deze knop bevindt zich namelijk op dezelfde hoogte als de rest waardoor je snel ‘naar rechts’ klikt in plaats van op ‘OK’.

Conclusie

De Loewe We. SEE 50 is een TV met een geweldig scherp en kleurrijk beeld, een aansprekend design en een praktisch home-menu. Drie zaken die voor mij eigenlijk belangrijk zijn, naast het geluid. Over dat laatste had ik sowieso niet zo’n hoge verwachtingen omdat dit bij de meeste TV’s wat tegenvalt. En het is zo op te lossen met externe speakers die eenvoudig aan te sluiten zijn. De prijs van 1.499 euro vind ikzelf net iets teveel. Daarvoor mocht het licht van de zon, of van andere lichtbronnen, wat beter weggewerkt worden. Ook hebben de meeste jongeren niet zo’n budget. Toch blijft het een zeer goed toestel waar je zeker geweldige filmavonden mee kan beleven! Voor mij is hij spijtig genoeg wat te duur maar mocht ik het geld kunnen missen, zou ik het zeker overwegen!

Loewe We. SEE 50

€ 1.499,-
9.5

Prestaties

9.0/10

Functionaliteiten

10.0/10

Prijs/Kwaliteit

10.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

9.5/10

Pros

  • Compleet TV-systeem met veel apps
  • Mooi design
  • Goede beeldkwaliteit
  • Sterke kleuren

Cons

  • Grote en zware afstandsbediening
  • Onvoldoende anti-reflecterend scherm
Verkooppunten van het merk we-by-loewe