Apple lanceert een nieuwe feature genaamd ‘Music Sing’. Deze functionaliteit geeft nu nog meer mogelijkheden wat betreft songteksten van muzieknummers. Apple Music Sing zal te gebruiken zijn op iPhone, iPad en de nieuwe Apple TV 4K. Later deze maand zal dit wereldwijd uitgerold worden voor abonnees van Apple Music.

Apple Music SingDankzij Music Sing van Apple wordt je als eindgebruiker in de mogelijkheid gesteld om (luidkeels) mee te zingen met je favoriete muziek. De songteksten zijn te zien op het scherm in real-time. Er zijn verschillende songtekstweergaven mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om ‘solo’ te gaan of om een duet te zingen. Daarnaast kan je ook ‘virtueel’ plaatsnemen in een achtergrondkoortje indien gewenst.

In combinatie met een steeds groter wordende catalogus met tientallen miljoenen van ‘s werelds meest zingbare nummers, maakt Apple Music Sing het voor iedereen leuk en gemakkelijk om mee te doen. Ongeacht hoe en waar. Met de aankomende feestdagen in het vooruitzicht, misschien wel iets om mee te ‘experimenteren’.

“Songteksten zijn bij Apple Music ontzettend populair.”

Aldus Oliver Schusser, vicepresident van Apple Music en Beats bij Apple. Ze weten dat gebruikers, overal ter wereld, graag met de tekst van hun favoriete nummers meelezen. Maar daar stopt het ‘verhaal’ niet: ze wilden een stapje verder gaan door de gelegenheid aan te bieden om mee te zingen. Bij Apple zijn ze alvast euforisch: het is echt ontzettend leuk en onze klanten zullen het zeker waarderen.

Apple Music Sing biedt aanpasbare zang- en songteksten aan. Zo hebben liefhebbers nog meer opties waardoor de timing nog preciezer wordt terwijl ze meezingen met hun favoriete nummers. Hier een korte overzicht van de ‘highlights’:

  • Aanpasbare zang: Een belangstellende kan het het volume van zanglijnen bepalen. Er kan meegezongen worden met de originele vocalen van de artiest. Je kan de ‘hoofdrol’ spelen of mixen met miljoenen nummers in de catalogus van Apple Music.
  • Realtime songteksten: Geanimeerde songteksten verschijnen op het scherm. Deze ‘dansen’ overigens op het ritme van de zang.
  • Achtergrondkoortje: Gelijktijdig gezongen zanglijnen kunnen onafhankelijk van de melodielijn bewegen. Op die manier zijn ze makkelijker te volgen.
  • Duetweergave: Meerdere zanglijnen zijn aan weerszijden van het scherm te zien.

Als aanvulling daarop, introduceert Apple Music ook een pakket van meer dan 50 speciale playlists waarbij legendarische nummers, duetten, koren en themanummers zijn gebundeld. Goed om mee te geven: dit is volledig geoptimaliseerd voor Apple Music Sing. Als dat niet leuk is?

Apple Music Sing

Klaar om de ‘pannen van het dak’ te zingen? Dan ga je waarschijnlijk nog heel even geduld moeten uitoefenen. Er is geen specifieke lanceringsdatum gecommuniceerd, maar in het persbericht wordt gezegd dat Apple Music Sing later deze maand (lees: december 2022) wereldwijd beschikbaar wordt voor abonnees van Apple Music. Apple Music Sing is compatibel een iPhone, iPad en de nieuwe Apple TV 4K. Ons lijkt Music Sing alvast een mooie aanvulling te zijn op Apple Music.

Verkooppunten van het merk apple