Bang & Olufsen, het gerenommeerde merk dat synoniem staat voor hoogwaardige audiovisuele apparatuur, heeft zojuist de langverwachte release gepresenteerd van hun Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition. Dit systeem belichaamt meer dan 50 jaar ontwerp- en geluidstechnische expertise in één pakket. Het vormt een brug tussen de nostalgische charme van 1972 en de innovatieve mogelijkheden van 2023. Aldus de fabrikant. 

De Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition doorbreekt de barrières van tijd en haalt inspiratie uit de serene kleuren van de Noordse zonsopgang. Dit systeem combineert vintage vinyl-ervaringen met geavanceerde streamingtechnologie. Zeg maar: een 2-in-1.

Bang & Olufsen Beosystem 72-73 Nordic DawnMads Kogsgaard Hansen, hoofd van Product Circular Economy bij Bang & Olufsen, legt de visie achter de Beosystem 72-23 uit: met de Beosystem 72-23 streven we ernaar om de levensduur van consumentenelektronica te verlengen. Als onderdeel van ons Recreated Classics-initiatief, staat deze limited edition-release voor onze toewijding om audioapparatuur te ontwerpen die de tand des tijds doorstaat. Het toont de combinatie tussen vakmanschap, tijdloze luxe en duurzame connectiviteit.

Het middelpunt van de Beosystem 72-23 wordt gevormd door de Beogram 4000c-platenspeler. Deze werd gecreëerd in een afwerking van drievoudig koperkleurig aluminium in de tinten honing, gember en amber. Het aluminium wordt gecombineerd met een massief berkenhouten paneel met een Noordse touch. De platenspeler wordt vergezeld door een moderne set Beolab 28-luidsprekers. Deze zijn uitgevoerd in een bijpassende gemberkleurige en berkenhouten afwerking.

Bang & Olufsen Beosystem 72-73 Nordic DawnHet platenspelermeubel heeft twee functies. Het fungeert als een connectiviteitshub dat integratie-mogelijkheden garandeert met het Bang & Olufsen-ecosysteem. Maar dat is niet alles. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als ‘opslag’ voor vinylplaten. Bovendien heeft het een ingebouwd draadloos oplaadstation voor de Beoremote Halo, wat de bruikbaarheid en het gemak maximaliseert.

Het erfgoed van de Beosystem 72-23 gaat terug tot de revolutionaire Beogram 4000-serie platenspeler uit 1972, ontworpen door Jacob Jensen. Hij keek naar de toekomst van audiodesign en creëerde een platenspeler die de tand des tijds zou doorstaan. De Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition is een eerbetoon aan deze ‘erfenis’ en blijft trouw aan het oorspronkelijke ontwerp, terwijl het de nieuwste technologische opties omarmt.

Voor meer informatie over dit audiosysteem kan je terecht op de officiële website van Bang & Olufsen.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen