Tijdens ISE 2023 in Barcelona zal Meridian verschillende audio-oplossingen laten zien (en horen) op de AV EMEA booth (2H150) waaronder hun paradepaardje: de Meridian DSP8000 XE luidspreker in een Volcanic Red uitvoering. DSP8000 XE is het eerste product dat voortkomt uit Meridian’s baanbrekende Extreme Engineering programma. Het resultaat van jarenlange investeringen en onderzoek als het gaat om audio. En dat allemaal met maar één doel: een authentiek, natuurlijk en levensecht geluid neerzetten.

Het nieuwe ontwerpconcept, ook wel Meridian’s Precision Sonic Transport genoemd, maakt gebruik van innovatieve technieken en processen. Deze zorgen ervoor dat het traject, wat een audiosignaal aflegt, zo ‘zuiver’ mogelijk is. Op die manier wordt jij als luisteraar ondergedompeld in een authentiek en realistisch geluid. De DSP8000 XE is ontworpen om nauwkeurig en consistent te presteren, ongeacht de luisteromgeving.

Naast de DSP8000 XE zal Meridian ook de DSP3200 luidsprekers tonen in een Volcanic Orange afwerking. Deze compacte speakers zijn ontworpen voor intieme luisterruimtes of als onderdeel van een grotere installatie. Deze exemplaren zijn voorzien van eigen ontwikkelde DSP-technologie met inbegrip van twee geïntegreerde versterkers, on-board digitale signaalverwerking en twee drivers.

Als dat nog niet genoeg zou zijn: ook de DSP750 luidspreker zal te zien zijn. Deze telg levert een maximale output van maar liefst 120 dB levert met een bass uitbreiding tot 30 Hz. Naast al dit moois pakt de producent ook uit met de 210 Streamer, de 218 Zone Controller, een 258 Power Amplifier, een 271 Digital Theatre Controller en de 251 Powered Zone Controller. Bezoekers kunnen tevens de gratis Design and Specification Service van Meridian bespreken. Dit helpt integrators om sneller én gemakkelijker de juiste producten te selecteren voor de installatie.

Verkooppunten van het merk meridian