MIKA heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Canton. Vanaf 1 januari 2023 worden alle distributie- en serviceactiviteiten van Canton, in de Benelux, ondergebracht bij het Nederlands gevestigde bedrijf MIKA. Voorheen werd dit verzorgd door House of Music (Belgisch). Met deze belangrijke samenwerking verstevigt MIKA haar positie als Brand Fulfilment partner wanneer het gaat om audio-oplossingen. Het doel van deze collaboratie? Een substantiële groei realiseren voor Canton in de Benelux.

Door de toevoeging van het ‘A-merk’ Canton, neemt MIKA een belangrijke stap in de geplande groei van haar bedrijfsactiviteiten. Door de toevoeging van deze hoogwaardige oplossingen is MIKA in staat om een nog bredere doelgroep aan te spreken. Op die manier worden nieuwe markten benaderd. Naast de uitbouw van haar groeiende ‘leveringsprogramma’, heeft MIKA de afgelopen periode geïnvesteerd. Niet alleen in mensen maar ook in middelen om de geplande groei te ondersteunen. Alsook de klanttevredenheid te vergroten.

“We zijn blij dat Canton met MIKA een partner heeft gevonden die de waarden van Canton herkent en ons het vertrouwen schenkt voor de uitbouw van haar merk in de Benelux. De producten van Canton brengen vernieuwing in deze uiterst traditionele Hi-Fi markt en dit vraagt durf.”

Aldus Bram Mouton, Product Manager bij MIKA. Niemand anders dan Canton weet deze markt beter naar een succesvolle toekomst te ‘sturen’. Door deze belangrijke samenwerking profiteren Canton-dealers van de logistieke ervaring die MIKA ‘rijk’ is. Inclusief het consistente prijsbeleid van Canton.

Mocht je minder bekend zijn met het merk: Canton is opgericht in 1972 door Günther Seitz en uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde Hi-Fi fabrikant. Sinds haar bestaan heeft Canton, naast legendarische producten, ook innovatieve technologie ontwikkeld voor de audiowereld. Het trotse familiebedrijf is dan ook zeer gesteld op haar ‘gründliche’ reputatie. Canton heeft in vijf decennia naast conventionele en actieve luidsprekers ook elektronica, multiroom, homecinema, custom installatie, Hi-Fi accessoires en muzieksystemen voor de automotive branche aan haar portfolio toegevoegd. Hierbij vervult oprichter Seitz nog steeds een prominente rol.

Naast marktleider in haar ‘thuisland’ behoort Canton tot één van de meest belangrijke driverfabrikanten voor premium luidsprekerproducenten wereldwijd. Alle onderdelen, drivers en eindproducten worden al vijftig jaar in de EU geproduceerd. Hiermee garandeert Canton een consistente bouwkwaliteit en lange ‘levensduur’ in alle toepassingsgebieden, ongeacht de prijsklasse. Niet voor niets kiezen prominente merken waaronder Spectral, Porsche Design en Skoda (onderdeel van de Volkswagen Audi Groep) voor de hoogwaardige luidsprekersystemen van Canton.

Verkooppunten van het merk canton