LG Electronics heeft een belangrijke stap gezet in hun samenwerking met Utomik. Utomik Cloud is vanaf heden beschikbaar op LG televisies via LG Gaming Shelf en de App Store. Het doel? Gaming toegankelijker maken. Utomik Cloud is nu beschikbaar op LG smart TV modellen uit 2021 en 2022 die ‘draaien’ op webOS.

Gebruikers krijgen toegang tot Utomik Cloud en de games in Utomik’s cloud catalogus op de Gaming Shelf, te vinden via het Home Screen van een compatibele LG TV (of door Utomik Cloud te downloaden via de App Store). Met Utomik Cloud kunnen gebruikers games spelen, zelfs als ze geen pc of console hebben. Door hun cloud gaming service naar smart TV’s te brengen, kan Utomik iedereen laten ‘proeven’ van gaming.

“This is an exciting time for Utomik and LG users! Gaming is becoming easier and more accessible with Utomik Cloud, which is one of the first platforms to make it possible to play games across PCs, smart TVs and smartphones.”

Dat zegt Doki Tops, CEO bij Utomik. De afgelopen jaren heeft LG zich ingezet om de game-ervaring op het grote scherm naar een breder publiek te brengen (lees: wereldwijd). Utomik begeeft zich naar de ‘sweet spot’ met zijn hybride gaming model. Het bedrijf stelt gebruikers in staat om op meerdere apparaten te spelen en naadloos te schakelen.

Er zijn meer dan 100 cloudgames beschikbaar om te spelen. Er is een catalogus beschikbaar van zo’n 1.400 pc-games die steeds groter en groter wordt. De app bevat games uit allerlei genres zoals ‘Coffee Talk’, ‘My Time at Portia’ en ‘Turnip Boy Commits Tax Evasion’.

Later dit jaar wordt de Utomik Cloud-app ook gelanceerd voor mobiele apparaten met Android 9 of hoger. Te beginnen met 200 games die zijn inbegrepen in het cloud gaming-abonnement. Afhankelijk van de platformbeschikbaarheid kan je zelfs switchen tussen verschillende apparaten.

Verkooppunten van het merk lg