De Remote, Select DAC, Reference DAC, Premier DAC en Discrete DAC van MSB Technology genieten van diverse upgrades. Dat liet Frank Vermeylen van Very Fine Solutions weten. Er zijn heel wat leuke nieuwigheden te ontdekken. Benieuwd wat je mag verwachten?

Allereerst is er de MSB Remote. Deze afstandsbediening is verkrijgbaar in het zwart en zilver. Dit exemplaar is voorzien van een verbeterde lay-out met betrekking tot de knoppen. Er is een roestvrijstalen volumewiel aangebracht. De knoppen zijn vervaardigd door gebruik te maken van machines die de nodige ‘bewerkingen’ uitvoeren. Het gespan geniet van ‘improved machining’. Aldus Frank.

Als volgende ‘in rij’: de Select DAC. De ‘chassis update’ heeft een verbeterd glazen display gekregen mét antireflectie afwerking. Dit geldt overigens ook voor de Reference DAC en Premier DAC. De isolatievoeten van de Select DAC zijn verwijderd ten gunste van direct gemonteerde voeten. Zowel de Reference DAC als Select DAC profiteren van nieuwe, grotere ‘viton voeten’. Beide exemplaren hebben nog steeds schroefdraad volgens M6x1. Het kan vervangen worden door aangepaste voeten. Op het ‘chassis’ van het bovenstaande ‘DAC duo’ kunnen niet langer producten ‘gestapeld’ worden. Dat kan alleen met powerbases.

Lees ook


Arteluthe Stiletto ReviewArteluthe Stiletto: Review

 


 

Bij de Select DAC staat de modelnaam bovenop het belevingsproduct gefreesd terwijl dat bij de Reference DAC, Premier DAC en Discrete DAC aan de voorzijde van het apparaat is. De ‘heatsink bewerkingen’ zijn niet alleen verbeterd bij de Select DAC maar ook bij de Reference DAC.

Bij alle 4 de DAC’s werd het ‘basemetaal’ en de covers afgewerkt in Alodine, dit lijkt op glanzend aluminium. Het resulteert in een hogere EMI en aarding. MSB Technology voegt er aan toe dat het niet gaat om een onafgewerkt materiaal.

Vervolgens: de Premier DAC. Net zoals zijn ‘familielid’, de Discrete DAC, profiteert dit model van een bijgewerkt knopontwerp. Voor de Discrete DAC specifiek komt er nog eens bij dat de Desktop Supplies verkrijgbaar zijn in een zwarte en zilveren uitvoering. Bij de voedingen staat ‘The Discrete Power Supply’ op een badge geschreven aan de voorkant van de unit.

Had jij nog nooit eerder van MSB Technology gehoord? Of ben je hier minder bekend mee? Surf dan gerust eens naar hun website en ontdek er alles over. Nieuwsgierig naar wat de producten van het gerenommeerde merk in de praktijk kunnen brengen op muzikaal vlak? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en laat je volledig onderdompelen.

Verkooppunten van het merk msb-technology