Heb jij al kennisgemaakt met de nieuwste projector van Optoma, de HD28i? Nee, nog niet? Dan loont het de moeite om deze telg te ontdekken. Dit model is een full HD projector die de fabrikant heeft gemaakt voor twee doeleinden: enerzijds home cinema en anderzijds gaming. Perfect om elk moment, met betrekking tot films of games, op het grote scherm te beleven. Deze compacte projector met een hoge helderheid is handig en eenvoudig te installeren. Het apparaat komt goed tot zijn recht in zelfs verlichte omgevingen zodat sportfans kunnen genieten van live-actie met familie of vrienden terwijl de lichten aan zijn. Aldus Optoma. Benieuwd wat de Optoma HD28i nog meer te bieden heeft?

HDR met inbegrip van een verbluffende kleurtechnologie? Dat zeker. Het staat garant voor een nauwkeurige, levensechte kleurreproductie. Daarnaast wordt ondersteuning geboden voor 1080p 120 Hz én een lage latentie van slechts 8,4 ms. Door die laatste is het apparaat uitermate geschikt voor games die afhankelijk zijn van snelle reacties. Wanneer je als consument beslist om de HD28i in huis te halen, mag je rekenen op 4.000 lumen.

“Add more depth to your image with a high contrast projector. Compared to competing technology, Optoma DLP projectors provide you with brighter whites and ultra-rich blacks, images come alive and text appears crisp and clear – ideal for business and education applications.”

Dit exemplaar weergeeft het Rec.709 kleurengamma, de internationale norm die een nauwkeurige reproductie van bioscoopkleuren garandeert. Precies zoals de regisseur het bedoeld had.

Twee HDMI-ingangen zijn beschikbaar. Op die manier kan je meerdere apparaten connecteren zoals settopboxen, gameconsoles en HDMI-dongles. De HD28i heeft een laag gewicht (2,82 kg netto). Dat maakt dat je de projector overal mee naartoe kan nemen. Het toestel is 29,8 x 23 x 9,6 cm groot. Een bijhorende draagtas is optioneel. De Optoma projector kan inhoud weergeven van bijna elke 3D-bron, inclusief 3D blu-ray spelers en de nieuwste generatie spelconsoles.

Er is niet alleen aan het beeld gedacht maar ook aan het geluid. Een geïntegreerde luidspreker met een vermogen van 2 Watt biedt alvast een krachtig geluid. Daarnaast is ook een leuke functionaliteit toegevoegd: MHL. Hiermee wordt jouw projector ‘omgetoverd’ tot een slim scherm waarbij je presentaties en documenten kan bekijken, video’s streamen en/of foto’s delen op het ‘witte doek’. Hiervoor hoef je slechts 1 kabel aan te sluiten via MHL.

Benieuwd naar de meest voorname eigenschappen? Hieronder een overzicht:

  • Beeldschermtechnologie: DLP
  • Resolutie: 1080p Full HD (1920×1080)
  • Helderheid: 4.000 lumen
  • Contrastverhouding: 50.000:1
  • Schermgrootte: 0,85m ~ 7,77m (33,5″ ~ 306″) – diagonaal
  • Type lichtbron: lamp
  • ‘Vermogen’ lamp: 220 Watt
  • Levensduur lamp (uren): 5.000 (Bright), 6.500 (Dynamic), 6.000 (Eco), 7.000 (Eco+), 10.000 (Education)

Nu vraag je je waarschijnlijk af: welk budget staat tegenover de HD28i? Wel, een belangstellende haalt de projector in huis voor een adviesprijs van 849 euro. Benieuwd naar meer? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk optoma