Optoma heeft recentelijk hun CinemaX D2 line-up voorgesteld. Het portfolio wordt gekaderd als een ‘next-gen’ serie van 4K UHD projectoren, in ruil voor ‘aantrekkelijke prijzen’. Er wordt toegang geboden tot meer dan 400.000 films, tv-programma’s en live sport. Muziek kan afgespeeld worden via jouw favoriete streamingdiensten. Zelfs gamen behoort tot de mogelijkheden. Met CinemaX D2 Smart pas je het startscherm aan naar ‘believen’. Zo worden je apps nog makkelijker toegankelijk. Kort samengevat betreffen beide modellen Ultra Short Throw projectoren die een hoge helderheid garanderen in combinatie met een verbluffende beeldkwaliteit en levensechte beelden. Perfect voor de ultieme bioscoopervaring.

Met de komst van de CinemaX D2 en CinemaX D2 Smart wordt de meermaals bekroonde CinemaX lijn nog uitgebreider. Tijdens de ontwerpfase van de exemplaren werd er rekening gehouden met  feedback van klanten. Optoma maakt zich sterk dat consumenten vaak op zoek zijn naar een flexibele en eenvoudig te gebruiken home entertainment TV-vervanger om in elke ruimte, vooral kleinere kamers, hun content weer te geven.

Optoma CinemaX D2

Sinds de lancering van hun eerste Ultra Short Throw model in 2019, ontvingen ze waardevolle feedback van klanten. Deze verbeteringen hebben ze verwerkt in hun nieuwe CinemaX D2 en CinemaX D2 Smart om de beste 4K UHD thuisbioscoopervaring te leveren. Aldus Maria Repole, Head of Marketing & Communications bij Optoma.

De CinemaX D2 projectoren staan garant voor een helderheid van 3.000 lumen. Er wordt een contrastverhouding gerealiseerd van niet minder dan 1.800.000:1. Een HDR- en HLG-compatibiliteit? Dat zeker.

“Part of the CinemaX range, this stylish ultra short throw projector delivers an unforgettable 4K UHD visual experience at home. Featuring high brightness, premium DuraCore laser technology and a wide colour gamut, the D2 provides stunning colour accuracy and vibrancy – perfect for recreating the big-screen at home.”

Er wordt gebruik gemaakt van Texas Instruments’ DLP-technologie. Ook Optoma’s DuraCore lasertechnologie is niet weg te denken. Zoals eerder gezegd gaat het hier om een Ultra Short Throw projector. Het model kan een verbazingwekkend groot scherm neerzetten tot wel 100 inch (schermdiagonaal) op een afstand van 30 cm.

De Optoma CinemaX D2 projectoren beschikken over eARC (Enhanced Audio Return Channel) audio. Er wordt ondersteuning geboden voor Dolby Atmos pass through, evenals RS-232-connectiviteit. Er zijn in totaal drie HDMI 2.0-ingangen beschikbaar.

Een zogenaamde ‘Enhanced Gaming Mode’ is aanwezig. Ideaal voor liefhebbers van gaming. Een responstijd van 16 ms in 4K (60 Hz)? Check. Bij een resolutie van 1080p is dat slechts 4 ms (240 Hz).

Zoals de foto’s al laten uitschijnen, komt dit alles in een slank en compact design. De projectoren zijn verkrijgbaar in een zwarte of witte afwerking. Een afstandsbediening ontvang je bij levering. Hiermee worden ook de slimme apps geactiveerd.

Benieuwd naar alle highlights van de Optoma CinemaX D2 serie?

  • Resolutie: 4K UHD (3.840 x 2.160).
  • Helderheid: 3.000 lumen
  • Contrast: 1.800.000:1
  • Android TV-dongle en streaming apps (alleen CinemaX D2 Smart)
  • Kleuren: REC.709, DCI-P3 breed kleurengamma
  • Eenvoudige installatie met geometriecorrectie – 3×3 vervormingsfunctie
  • Compatibel met HDR10
  • Ingebouwde Enhanced Gaming Mode met 16 ms responstijd in 4K bij 60Hz en 4 ms in 1080P bij 240 Hz
  • RS-232 connectiviteit
  • I/O: Drie HDMI 2.0-poorten, eARC (HDMI 2), Dolby Atmos pass through

De Optoma CinemaX D2 is leverbaar voor een adviesverkoopprijs van 1.999 euro (inclusief btw). Zijn ‘grotere broer’, de CinemaX D2 Smart, gaat over de toonbank voor 2.299 euro. Benieuwd naar alle verdere details? Op de website van Optoma lees je er alles over.

Verkooppunten van het merk optoma