De PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 is de nieuwste aanwinst van het Amerikaanse HiFi-merk PS Audio. Deze nieuwe versie is de opvolger van de originele PerfectWave DirectStream DAC en is speciaal ontwikkeld zodanig dat een nog betere luisterervaring werkelijkheid wordt.

De PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 beschikt over veel geavanceerde technologieën. Zo is de installatie eenvoudig en kan de DAC bediend worden met een afstandsbediening. Door de ingebouwde volumeregeling kan de DAC ook als digitale voorversterker functioneren en rechtstreeks op een eindversterker aangesloten worden.

De DirectStream DAC MK2 maakt gebruik van een FPGA (field-programmable gate array), in plaats van standaard geïntegreerde schakelingen. Dit betekent dat de software op maat gemaakt kan worden voor een optimale geluidskwaliteit. De software kan door de gebruiker geüpgrade worden. De DAC converteert ingangssignalen naar een high-sample-rate 50-bit versie die vervolgens wordt omgezet naar pure DSD en daarna naar analoog. Hierdoor is de DAC geschikt voor PCM-bronnen tot 705,6 kHz en DSD tot 256.

De PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 is ontworpen om ruis en jitter te elimineren door elke ingang, uitgang, aarde en stroomaansluiting galvanisch te isoleren. Het beschikt over een scala aan ingangen waaronder twee I2S-, twee gebalanceerde, coaxiale, optische en USB-ingangen. Bovendien beschikt de DAC over gebalanceerde en single-ended analoge audio-uitgangen. Door de geheel nieuwe interne architectuur levert de DAC een maximale signaalkwaliteit op elk volumeniveau. Het kan rechtstreeks op een eindversterker aangesloten worden of in combinatie met een voorversterker worden gebruikt. Het bedienen van de PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 is ook mogelijk zonder afstandsbediening dankzij het gestroomlijnde menuscherm op het voorpaneel.

De PS Audio PerfectWave DirectStream DAC MK2 zou gelanceerd worden voor een prijs van 9.999 euro.

Verkooppunten van het merk ps-audio