LG Electronics (LG) introduceert ‘s werelds eerste consumenten-TV met Zero Connect-technologie. De 97-inch TV biedt een draadloze oplossing die real-time video- en audio-overdracht tot 4K 120 Hz mogelijk maakt. De LG OLED M3 TV biedt naast een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit meer flexibiliteit bij het installeren en aansluiten. LG’s draadloze 4K OLED TV mocht tijdens de CES 2023 Innovation Awards een prijs in ontvangst nemen binnen twee categorieën.

In tegenstelling tot conventionele TV’s wordt de M3 geleverd met een aparte Zero Connect-box die video- en audiosignalen draadloos naar het scherm stuurt. Doordat de box op afstand van de TV kan geplaatst worden, wordt een fijne kijkomgeving gecreëerd. De consument krijgt hierdoor meer vrijheid om de ruimte in te richten naar wens. De box heeft meerdere poorten voor het aansluiten van HDMI-apparaten, zoals kabel- en satellietboxen en gameconsoles. Daarnaast kunnen soundbars draadloos aangesloten worden voor krachtigere audio en een kabelvrije omgeving. Naast de ‘vrijheid’ bij het inrichten van de ruimte is het voor gebruikers eenvoudig om de TV te installeren zonder kabels. Zo kan er extra genoten worden van het minimalistische 97-inch TV’s One Wall Design.

De draadloze oplossing van LG faciliteert een betrouwbare video- en audiotransmissie naar het zelfoplichtende OLED-scherm, zodat consumenten kunnen genieten van content zonder onderbrekingen of kwaliteitsverlies. Om naadloos de data van de box naar de televisie over te dragen, heeft LG een algoritme ontwikkeld dat onmiddellijk de transmissie identificeert. Het algoritme helpt ook bij het minimaliseren van ‘fouten’ of onderbrekingen omdat het veranderingen in de directe omgeving herkent (zoals mensen of huisdieren die door de kamer bewegen).

Voor een maximale signaalsterkte kan de antenne van de box eenvoudig gedraaid en/of gekanteld worden. Zois deze is afgestemd op de locatie van de TV. Voor maximaal gebruiksgemak is de Zero Connect-box voorzien van spraakherkenning. Hiermee kunnen gebruikers de LG OLED M3 en aangesloten apparaten inschakelen en beheren met eenvoudige, gesproken opdrachten. Als dat niet handig is?

Verkooppunten van het merk lg