Shanling, het audiomerk van ‘Chinese bodem’, komt aanzetten met een opvolger van hun welbekende M8 muziekspeler: ontdek de M9. Een gloednieuw vlaggenschipmodel waarbij uitstekende prestaties worden gecombineerd met een luxueus uiterlijk. Eén van de nieuwigheden is onder andere een uitbreiding van zowel het werk- als opslaggeheugen. Máár er is een nog veel grotere ‘blikvanger’. Benieuwd welke?

Met de lancering van hun M9 zet Shanling een grote stap vooruit op het ‘Android platform’. Zo hebben de ontwerpers ervoor gekozen om gebruik te maken van een nieuwe en krachtigere Qualcomm Snapdragon 665 CPU. Hierbij is ook de keuze gemaakt om te upgraden naar Android 10. Iets dat niet enkel betere prestaties biedt maar tevens een verbeterde app-compatibiliteit zal garanderen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Lees ook


Shanling M6 (21)Shanling stelt voor M6 (21) draagbare audiospeler voor

 


 

De volgende generatie M8 muziekspeler heeft niet alleen transformatie ondergaan aan de binnenkant. Zo is de buitenkant mee geëvolueerd. Eén van de meest ingrijpende veranderingen is het nieuwe display van hogere kwaliteit. Dit betreft een 6 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2K.

Een volgende vraag die zich stelde: welke DAC zouden we moeten gebruiken in de M9? Deze telg van Shanling is resoluut ontwikkeld rond de AKM AK4499 DAC.

“M9 comes with a new system of gain settings, with a separate option for demanding full-size headphones, using a new build-in hardware level gain adjustment.”

Op deze manier kan het uitgangsvermogen van de M9 verhoogd worden tot 460 mW @ 32 Ohm voor Single-Ended en tot 920 mW @ 32 Ohm Balanced. Hierdoor past het nog beter bij de meest veeleisende hoofdtelefoons. Aldus Shanling.

Hieronder een kort overzicht van enkele kenmerken die de M9 van Shanling erg typeren:

  • Systeem: Android 10
  • DAC: Asahi Kasei AK4499
  • Opslag: 256 GB
  • RAM: 8 GB
  • Scherm: 2K LCD-paneel
  • Batterijduur: tot wel 18 uur

Shanling geeft aan op hun Facebook pagina dat de M9 muziekspeler naar schatting leverbaar zal worden vanaf eind december of begin januari. De adviesprijs werd vastgelegd op 2.799 euro. Nieuwsgierig naar meer? Je leest er alles over op de website van Shanling.

Verkooppunten van het merk shanling