Medio mei kondigde Sound United LLC de ondertekening aan van een intentieovereenkomst voor de overname van de consumentenaudiodivisie van Onkyo Corporation, waaronder de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra. Zoals destijds werd gedeeld, was de voltooiing van de overname onderworpen aan verschillende voorwaarden, waaronder de afronding van alle definitieve overeenkomsten, de voltooiing van een bevredigende due diligence, het verkrijgen van toegezegde financiering en diverse andere vereiste goedkeuringen.

Na overleg zijn beide partijen het erover eens dat het in het belang van beide organisaties is om de voorgenomen overname te beëindigen. Na maanden van rigoureus werk en onderhandelingen is het duidelijk geworden dat niet alle noodzakelijke sluitingsvoorwaarden op bevredigende wijze konden worden bereikt.

Sound United blijft toegewijd aan haar missie: ‘Bring joy to the world through sound’. We zullen deze missie voortzetten door autonome groei met onze bestaande merken en door opportunistische acquisities die ons in staat stellen de consument beter van dienst te zijn.

Sound United is onderdeel van DEI Holdings en heeft een bekroond portfolio met audiomerken die een breed scala van klanten toonaangevende luisterervaringen bieden op het gebied van home theatre en persoonlijke audio. Sound United is een dochteronderneming van DEI Holdings, een portefeuillebedrijf van het in Boston gevestigde private equity bedrijf Charlesbank Capital Partners, LLC. Elk merk biedt een uitgebreide reeks aan audioproducten, van hoogwaardige en op maat gemaakte installatieaudio tot markten in het middensegment voor luidsprekers, soundbars, AV-receivers, draadloze multiroom-muzieksystemen, Bluetooth®-speakers, platenspelers en hoofdtelefoons.

Sound United streeft ernaar de audio-ervaring voor luisteraars en enthousiastelingen wereldwijd naar een hoger niveau te tillen. Het bedrijf bestaat uit Denon®, Marantz®, Polk Audio, Definitive Technology, HEOS®, Classé®, en Boston Acoustics®. Elk merk biedt een unieke manier om thuisbioscopen en muziek tot leven te wekken. Of dat nou door Denons legendarische erfgoed, het kenmerkende geluid van Polk Audio, de hoogwaardige prestaties van Definitive Technology, de zeer gewilde versterking van Marantz, de toptechnologie van Classé, de draadloze home audio-oplossingen van HEOS of de voor iedereen toegankelijke prestaties van Boston Acoustics is, Sound United is uw geluid, dus luister goed. Ga voor meer informatie naar: www.soundunited.com.