The wordt is out: tvOS 15 voor Apple TV is ondertussen beschikbaar. Het is compatibel met zowel Apple TV ‘HD’ als Apple TV 4K waarvan we de 2021 versie in deze review met open armen mochten ontvangen. Er worden onder andere nieuwe functies toegevoegd in combinatie met de HomePod en AirPods, waaronder bijvoorbeeld ruimtelijke audio. In combinatie uiteraard met nog andere leuke features die niet te missen zijn. Nieuwsgierig naar de voorzieningen en verbeteringen die Apple heeft aangebracht met de lancering van tvOS 15? Hieronder een korte greep uit alle vernieuwingen.

Laten we beginnen met het ruimtevullend stereogeluid. Je kan tot wel twee HomePod mini-luidsprekers koppelen met de Apple TV 4K . Zo kan je, bij alles wat je kijkt, genieten van een rijk en uitgebalanceerd geluid. Erg leuk, toch? Overigens kan je met Siri-commando’s muziek, films of programma’s afspelen vanaf een HomePod, iOS- of iPadOS-apparaat.

Zijn er misschien films of programma’s die via de Berichten-app met je gedeeld zijn? Dan verschijnen deze vanaf heden automatisch in een nieuwe categorie binnen de Apple TV-app zodanig dat jij nog sneller aan de slag kan om te genieten van je favoriet content.

Dankzij de integratie met de AirPods Pro of AirPods Max ben jij in de mogelijkheid om intens te genieten van een sublieme ‘surround sound’ van bioscoopkwaliteit. Klaar voor 100 procent ruimtelijke audio? Aansluitend verschijnt er automatisch een melding op het scherm om je AirPods te verbinden. Slim gezien van Apple.

Maar het gaat nóg verder want dankzij tvOS 15 ben je in de mogelijkheid om met de nieuw vormgegeven afspeelregelaars op het scherm nog eenvoudiger informatie weer te geven, ondertiteling in te schakelen, de audio te regelen en met de beeld-in-beeldweergave te werken.

Daarenboven wordt er een verbeterde ondersteuning geboden voor HomeKit-camera’s. Je kunt je Apple TV als woningbeveiligingshub gebruiken door de beelden van bijvoorbeeld verschillende camera’s tegelijk weer te geven. Zo kan je zien wat er in de rest van het huis gebeurt.

Uiteraard zijn er nog enkele features die tvOS 15 jou te bieden heeft. Benieuwd naar meer? Je ontdekt er hier alles over.

Ben jij trotse eigenaar van een Apple TV ‘HD’ of Apple TV 4K? Dan zal je de update kunnen installeren als je gaat naar System -> Software Update. Heb jij automatische updates ingeschakeld? Dan kan je onmiddellijk genieten van alles wat tvOS 14 je al te bieden had gecombineerd met het bovenstaande.

Verkooppunten van het merk apple