NAD Electronics: wie kent ze nu niet? Dé fabrikant van hoogwaardige audio- en video-componenten die vandaag de dag hoog aangeschreven staat brengt naar eigen zeggen waarde en prestaties naar een geheel nieuw niveau. Met hun C 399 Hybrid brengen ze een ‘Digital DAC Amplifier’ naar voren die onder andere gebruik maakt van hun HybridDigital nCore™-versterking die voorheen enkel beschikbaar was in modellen uit de Masters serie. De C 399 geïntegreerde versterker wordt hun nieuwste vlaggenschip uit het Classic portfolio waarbij alles draait rond een ESS Sabre DAC en een zogenaamde MDC2 Modular Design Construction Architecture’.

Laten we van start gaan met het digitale gedeelte van de C 399. Zoals hierboven al vermeld, is deze versterker opgebouwd rond een 32 bit/384 kHz ESS Sabre DAC. Een hoge-resolutie DAC met een ontwerp dat vooral bekend staat om zijn grote dynamische bereik, ultralage ruis en vervorming en bijna-nul-niveaus van klokjitter. Hierdoor worden volgens NAD alle digitale bronnen weergegeven met een verbazingwekkende muzikaliteit, een nauwkeurig geluidsbeeld en een verbluffende helderheid.

En dan die Modular Design Construction Architecturem, ook wel afgekort als MDC. Inderdaad, een hele mond vol. Maar wat bedoelen we hiermee? Hiermee kan jij als muziekliefhebber, audiofiel, … optionele modules toevoegen die functies bieden als BluOS Hi-Res multi-room music streaming, Dirac Live room correction en meer.

De C 399 is het eerste product dat voorzien is van NAD’s nieuwe MDC2-architectuur. Door communicatie in twee richtingen tussen de module en de hostcomponent mogelijk te maken, maakt MDC2 het mogelijk om gewenste functies toe te voegen.

“Zoals bij elke NAD-versterker heeft de C 399 de basis goed voor elkaar: een nauwkeurige volumeregeling met een nauwkeurige kanaalbalans, ruisarme circuits en correcte ingangs- en uitgangsimpedanties.”

Met een continu vermogen van om en bij de 180 Watt per kanaal, 250 Watt momentaan vermogen, weet de C 399 geïntegreerde versterker muzikale transiënten moeiteloos te (re)produceren. Keer op keer.

Dankzij het eerdergenoemde HybridDigital nCore ontwerp kan je altijd rekenen op een brede bandbreedte, vlakke frequentierespons, zuiver clippinggedrag met onmiddellijk herstel, hoge stroomcapaciteit én stabiliteit in veeleisende luidsprekerbelastingen met lage impedantie. Met inbegrip van een geringe vervorming en ruis onder alle bedrijfsomstandigheden.

NAD laat weten dat de adviesprijs van de C 399 is vastgelegd op €1.999,- en dat hij nog voor de feestdagen verkrijgbaar zal zijn in de winkel. Allen uitkijken daarnaar!

Verkooppunten van het merk nad