Luidspreker- en hoofdtelefoonbouwer Klipsch heeft aangekondigd dat het in de toekomst zal samenwerken met Dirac, een Zweedse softwarebedrijf. Ze willen vooral hun technologie inbouwen in verschillende audioproducten die binnenkort op de markt zullen verschijnen.

Dirac Klipsch “Dirac pioniert reeds een lange tijd in de markten van home cinema, automotive en mobiele technologie. De samenwerking met het beroemde Klipsch bevestigt Dirac’s positie als innovator in de markt van hoofdtelefoons.”

– Lars Isaksson, Dirac

Het resultaat daarvan zal nog niet voor morgen zijn, ze vermoeden dat de eerste producten te zien zijn voor het grote publiek vanaf de de herfst. Door in zee te gaan met Dirac wil Klipsch beroep doen op de software en algoritmen om het uiterste uit hun in-ears en misschien ook hoofdtelefoons te halen. De bedoeling is om Klipsch’ producten nog meer tot hun recht te laten komen.

Met Dirac’s exclusieve optimalisatietechniek kan bijvoorbeeld het impulsgedrag en de frequentiekarakteristiek aangepast worden zodat het de geluidskwaliteit en verstaanbaarheid sterk verbeterd wordt. Als je bijvoorbeeld iemand hoort wandelen in een flinke regenbui, dan zouden de voetstappen en het vallen van de regen levensecht moeten klinken.

Veel meer informatie is er momenteel nog niet bekend gemaakt door beide partijen. Ze zijn in ieder geval enorm verheugd dat ze met elkaar gaan samenwerken, de akoestische ervaring van Klipsch in combinatie met de digitale know how van Dirac zullen ongetwijfeld mooi hand in hand gaan.

Ze beloven wel alvast dat hun nieuwe producten voorzien zullen zijn van True Comfort, True Performance en True Wireless.

Dirac Klipsch

Nieuwe en leuke audioproducten dus die de geluidsbeleving naar een nieuw niveau zal tillen, wij kijken er alvast naar uit! Voor de meest actuele informatie surf je best eens naar de website van Dirac.

Verkooppunten van het merk klipsch