Wilson Audio, de fabrikant van superieure luidsprekers, komt aanzetten met een gloednieuwe telg: ontdek de Alexia V. Een exemplaar dat speelt aan de bovenkant van het high-end segment, net zoals zijn hoogwaardige ‘voorgangers’. Het Amerikaanse bedrijf staat wereldwijd bekend staat om hun continuïteit op vlak van R&D, ze streven naar ‘Excellence in All Things’ bij alles wat ze doen. En met de komst van hun Alexia V speakers is dat niet anders.

Toen de Alexx V klaar was, en de Alexia Series 2 zijn 5-jarig bestaan bereikte, kregen de ingenieurs van Wilson Audio een volgende uitdaging ‘voorgeschoteld’. Het was hun taak om te kijken hoe ver zij konden gaan met de prestaties van de Alexia. Iets dat zich naar eigen zeggen heeft ‘ontpopt’ tot niets minder dan opmerkelijk. Integendeel. Meer dan dertig ‘verbeter gebieden’ werden geïdentificeerd én verfijnd. Dankzij de enorme ontwikkelingen bij hun Chronosonic XVX en Alexx V, staat de Alexia V nu op de schouders van deze ‘reuzen’.

Velden, die door de wind geteisterd worden, en torenhoge bogen dienden als inspiratiebron voor de lijnen die nu veel slanker zijn, met inbegrip van een doordacht ontwerp. Net zoals we dat gewoon zijn van Wilson Audio. Wat betreft behuizing: de Alexia V is opgebouwd uit vele, ‘exotische’ en eigen materialen. Waaronder een nieuwe versie van ‘X-, S- en V-Material’ dat strategisch in de vorm is verwerkt. Koolstofvezel, aluminium van ruimtevaartkwaliteit, austenitisch roestvrij staal, … is geïntegreerd.

De CSC (Convergent Synergy Carbon) tweeter van Wilson Audio, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de Alexx V, is ook te vinden in de Alexia V. Deze unieke en complexe koolstofvezel ‘achtergolfkamer’ is eigenhandig vervaardigd door één van hun speciale 3D-printers.

“Listening to the results of this special tweeter, one can’t help but get lost in its ability to present an unprecedented level of ambient retrieval and exceptional harmonic expression.”

Wilson Audio maakt zich sterk dat de integratie van de tweeter een cruciaal element is dat een nauwkeurige geluidsweergave garandeert. Oorspronkelijk, toen de Alexia Series 2 werd geïntroduceerd, is gebruik gemaakt van dezelfde cellulosevezel/koolstof composiet middentoner als die in de WAMM Master Chronosonic. Deze middentoner heeft de Alexia door de jaren heen goede diensten bewezen. Na uitgebreide experimenten en systeem verfijningen, is de Alnico (Aluminium-Nikkel-Kobalt) QuadraMag met succes opgenomen in het ontwerp.

Wilson Audio’s op maat gemaakte aansluitklemmen creëren een ‘schoner’ signaalpad. Zowel banaanstekkers als traditionele spade-aansluitingen kunnen met deze aansluitingen worden gebruikt. Bovendien zijn de nieuwe spades, die voorheen alleen op de Chronosonic XVX en Alexx V te vinden waren, geoptimaliseerd om precies te koppelen met de aansluitpinnen. Er zijn nieuwe custom-built kabels toegepast die alles binnenin de Alexia V verbinden. Iets dat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

Elke condensator, die in de crossovers van beide Alexia V’s wordt gebruikt, is gewikkeld en afgewerkt in Wilson Audio’s eigen condensatorproductieafdeling (Reliable Capacitors). Deze unieke condensatoren worden gemaakt, rekening houdend met de strengste toleranties. De AudioCapX-WA condensatoren hebben, samen met de fijnafstemming van de topologie van de crossover, bijgedragen aan een nieuwe standaard.

Het spreekt voor zich dat we in dit nieuwsbericht nog maar het ‘topje van de ijsberg’ hebben aangeraakt als het gaat om de Wilson Audio Alexia V speakers. Wil je hier alles over weten? Dan is de productpagina niet te missen. Klaar om verrast te worden?

Als je benieuwd zou zijn naar de adviesprijzen (in dollar weliswaar): op de Facebook pagina van Wilson Audio wordt alvast een tipje van de sluier gelicht (helemaal onderaan dit bericht). Volgens hun website staat de officiële, wereldwijde lancering gepland op 23 september 2022.

Verkooppunten van het merk wilson-audio