Bose, ook wel beter bekend als het merk dat de hoofdtelefoon met ruisonderdrukking heeft uitgevonden, breidt haar productportfolio verder uit als het gaat om in-ears. Ze komen op de proppen met een volgende generatie van hun befaamde draadloze, ruisonderdrukkende oordopjes: de Bose QuietComfort Earbuds II. ‘Blikvangers’ van het model zijn voornamelijk de CustomTune geluidskalibratie en het personaliseren van de QC Earbuds II op intelligente wijze. Gecombineerd met goede audioprestaties en ruisonderdrukking in functie van de oorvorm. Dit alles resulteert in een naar eigen zeggen ongekende luisterervaring. Er wordt gesproken van ‘s werelds beste ruisonderdrukking, als je het zou vergelijking met welke hoofdtelefoon dan ook – met band of in het oor. Aldus Bose.

Voor de lezers onder jullie die ook bekend waren met de ‘voorganger’, zullen het wellicht al opgemerkt hebben: de QuietComfort Earbuds II zijn voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Elk oordopje is ongeveer 1/3 kleiner, weegt net 6 gram en wordt geleverd in een oplaaddoosje dat erg draagbaar is. En om ze nog persoonlijker te maken, wordt een ‘Fit Kit’ meegeleverd. Inclusief een tweedelig ‘systeem’ met verwisselbare stabiliteitsbandjes en oordopjes.

“Sinds we ruisonderdrukking op de markt hebben gebracht, zijn we altijd gedreven geweest om grenzen te verleggen op het gebied van techniek, technologie en design. De QuietComfort Earbuds II zijn het nieuwste resultaat van die toewijding.”

Dat zegt Raza Haider, chief product officer bij Bose. De fabrikant van fraaie audioproducten gelooft in de kracht van geluid. Het kan je meenemen naar je favoriete concert, een betekenisvolle herinnering oproepen of gewoon je stemming een ‘twist’ geven. Dat is precies wat de QC Earbuds II doen. Ze zijn op een unieke manier op jou afgestemd en leveren meeslepende audio die je dichter dan ooit bij de inhoud brengt.

Met de komst van hun QuietComfort Earbuds II maakt de CustomTune technologie zijn debuut. Deze innovatie wordt geactiveerd, elke keer dat de oordopjes uit het doosje worden gehaald en in de oren worden geplaatst. Vervolgens zal een eigen toon weerklinken. Op zijn beurt meet een microfoon de akoestische respons van de gehoorgang. Op basis daarvan wordt niet alleen het geluid maar ook de ruisonderdrukking afgestemd op de gebruiker. En dat alles binnen minder dan een halve seconde.

Verder is het ook duidelijk dat de ontwerpers een speciale focus hebben gelegd op het comfort. Een goede ruisonderdrukking is belangrijk maar dat begint bij een optimale pasvorm. De QC Earbuds II verdelen de traditionele, ééndelige oordopjes in een tweedelig systeem: een stabiliteitsband die de contouren van je oor volgt en een ‘parapluvormige’ siliconenoordop om een stevige afdichting bij de opening van je oor te creëren.

De Bose QuietComfort Earbuds II profiteren van een verbeterde spraakopname dankzij het geactualiseerde ruisverwijderingsalgoritme. De earbuds bevatten Bluetooth 5.3, hebben een IPX4 codering voor zweet- en waterbestendigheid en werken met de ingebouwde stemassistent van een mobiel apparaat. Een volledige oplading staat synoniem voor muziekgenot gedurende 6 uur. Een belangstellende mag rekenen op 3 extra batterijladingen dankzij de meegeleverde oplaadcase. Deze kan de oordopjes in een uur volledig opladen, terwijl een snelle oplaadbeurt van 20 minuten tot twee uur afspeeltijd oplevert.

Het zal nog wachten zijn tot 29 september 2022 vooraleer je de Bose QuietComfort Earbuds II zelf ‘aan het werk’ kan horen. De adviesprijs is vastgelegd op 299,95 euro. Wanneer je beslist om over te gaan tot de aankoop, kan je kiezen tussen twee uitvoeringen waaronder ‘Triple Black’ en ‘Soapstone’ (lees respectievelijk: zwart en wit).

Meer weten? Surf dan gerust eens naar de productpagina en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk bose