Met veel fierheid kondigt Zesto Audio hun Bia 200 ‘Select Stereo Power Amplifier’ aan. Dit betreft een eindversterker, mét buizen, die een dynamisch ‘klasse A-vermogen’ kan neerzetten van niet minder dan 100 Watt per kanaal. Met de lancering van de Bia 200 zet het audiobedrijf van ‘Amerikaanse bodem’ een fraai ‘huzarenstuk’ neer dat zich onder andere laat kenmerken door de unieke ‘Bias Select-schakelaar’ met 3 standen. Deze buizenversterker wordt geleverd met KT150 buizen. Maar dankzij de geïntegreerde ‘Bias feature’ is dit exemplaar ook geschikt voor buizen van het type KT88, KT120 of KT170.

Als dat niet leuk is? Zo zijn er dus 3 ‘Bias instellingen’ beschikbaar voor in totaal 4 verschillende buizen. Respectievelijk KT88, KT120, KT150 en KT170. De ‘Bias Select-schakelaar’ kan eenvoudig ‘omgezet’ worden ‘on the fly’. Zo kan je gelijk het verschil meteen met jouw eigen oren aanschouwen.

Wat betreft connectiviteit heeft deze Bia 200 wel wat mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit vergulde single-ended RCA- of gebalanceerde XLR-aansluitingen. Hierbij primeert een hoogwaardige kwaliteit, net zoals we dat gewoon zijn van Zesto Audio. Perfect om aan jouw (luister)behoeften of kabelvoorkeuren te voldoen.

“I wanted to redesign the Bia to include KT150 or KT170 output tubes, which were not available in 2012 for the original Bia.”

Aldus George Counnas van Zesto Audio. ‘Ik gaf de voorkeur aan het open geluid van de KT150 en KT170’s als ze niet op het maximale vermogen speelden voor mijn Jazz muziek. Maar aan de andere kant hield ik echt van het volledige vermogen voor mijn Rock & Roll muziek en soms werkte het andersom. Toen ik eenmaal het ‘instelbare vermogen’ had bedacht, realiseerde ik me dat ik het ook kon laten werken voor buizen van het type KT88 en KT120.

Lees ook


Zesto Andros Téssera Reference PhonostageZesto Audio Andros Téssera Reference Phonostage: there it is

 


 

Benieuwd naar enkele specificaties van dit hoogkwalitatieve apparaat dat, zo te lezen, heel wat moois voor jou in petto heeft??

  • Frequentiebereik: 20 Hz tot 30Khz ~ 3 dB
  • THD: ~ 0,22% bij 1 Watt (8 Ohm)
  • Gain: 24 dB
  • Noise level: > 2mV – RMS (8 Ohm)
  • 4 Ohm, 8 Ohm & 16 Ohm ‘output taps’ beschikbaar

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de eerste leveringen gepland staan voor de Benelux. Ook de adviesprijs moeten we je (helaas) nog schuldig blijven. Máár, laat dat je vooral niet tegenhouden om meer te ontdekken over dit sfeervolle belevingsapparaat op de website van Zesto Audio.

Bovendien heeft dit gerenommeerde merk ook nog heel wat andere producten beschikbaar waar jij wellicht ook jouw oog en/of oor op kan laten vallen bij een vakhandel in jouw buurt. Klaar voor een bezoekje?

Verkooppunten van het merk zesto-audio