Naast de tweede generatie van hun iconische MC3500 eindversterker die McIntosh recentelijk introduceerde, kan én mag hun spiksplinternieuwe C12000 natuurlijk niet ontbreken. De C12000 betreft een buizenvoorversterker die eigenlijk ondergebracht is in niet één, maar wel twee behuizingen. Het grote voordeel? Door het audiogedeelte volledig te scheiden van het besturings- en vermogensgedeelte wordt de absolute isolatie van de twee hoofdfuncties van een voorversterker bereikt. Namelijk controle én geluid. Dat komt de geluidskwaliteit alleen maar ten goede. Zonder twijfel.

De C12000 van McIntosh bestaat dus uit twee chassisdelen: de C12000 Controller-module en C12000 Preamplifier-module. Alle externe besturingsaansluitingen, datapoorten en stroomregelingen zijn ondergebracht in de C12000-controller. Doordat deze ‘primaire doelen’ van een voorversterker opgesplitst worden in een afzonderlijk chassis, wordt een zuivere geluidsweergave mogelijk. Bovendien zijn zowel de linker- als rechterkanalen elektrisch en mechanisch van elkaar geïsoleerd om echte dual mono-werking mogelijk te maken.

Lees ook


McIntosh MC3500 MkIIMcIntosh brengt een tweede generatie uit van hun iconische MC3500 eindversterker

 


 

In zijn totaliteit beschikt de C12000 Preamplifier-module over 12 analoge ingangen: zes gebalanceerde, vier ongebalanceerde en twee ongebalanceerde phono-ingangen. Om een ‘integratie’ mogelijk te maken met jouw versterker(s) en de rest van een eventueel muzieksysteem, zijn er vier uitgangen beschikbaar: 1 ‘gebalanceerde buis’, 1 ‘gebalanceerde Solid State’, een vaste ongebalanceerde en één programmeerbare ongebalanceerde (Solid State of buis). Deze hoogwaardige voorversterker van topkwaliteit kan naadloos geïntegreerd worden in een (bestaand) meerkanaals thuisbioscoopsysteem via de Home Theater Pass Through-functie.

Een trotse eigenaar van de C12000 kan profiteren van het versterkercircuit dat een hoge common-mode-onderdrukking bevat. Zo kan eventuele ruis die wordt ‘geïntroduceerd’ door verbindingskabels aanzienlijk verminderd worden. Als dat geen goed nieuws is?

Maar daar stopt het niet want McIntosh is nog een stapje verder gegaan. Voor luistergenot ‘over je oren’ is er een high-output High Drive hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar. Met inbegrip van een Headphone Crossfeed Director (HXD®) die door de eindgebruiker instelbaar is. Op die manier kan jij intens genieten van jouw favoriete muziek met extra ‘diepte’ en ‘ruimtelijkheid’.

De eerste leveringen worden binnenkort verwacht. Zowel de C12000C (Controller) als de C12000ST (voorversterker) zullen leverbaar worden voor een adviesprijs van € 9.999,- euro. Kan jij niet wachten? Surf dan gerust in tussentijd eens naar de website van McIntosh en laat je verassen.

Verkooppunten van het merk mcintosh