TP Vision, het moederbedrijf van onder andere Philips TV, kondigt met trots het nieuwe Ambilight TV-assortiment aan voor 2024. Het hagelnieuwe portfolio bevat heel wat verschillende modellen. Variërend van de premium OLED+959 tot de toegankelijke PUS8909 ‘The One’. Deze serie staat synoniem voor een revolutionaire kijkervaring, met inbegrip van innovatieve functies én geavanceerde technologieën.

Philips OLED+959 Ambilight TV

Philips 2024 Ambilight TVDe OLED+959 neemt de positie van vlaggenschip in, binnen het Ambilight TV-assortiment van 2024. Met een krachtige twin-chipversie van de P5 AI-processor, een META Technology 2.0-paneel en Ambilight Plus-systeem wordt een ongeëvenaarde premium TV-ervaring neergezet. Het Ambilight Plus-systeem creëert dynamische, meeslepende ‘halos’ met meer resolutie, waardoor de kijkervaring naar nieuwe hoogten wordt getild.

Het Ambilight Plus-systeem bouwt verder op de verfijning van de laatste Ambilight Next Gen-versie door meerdere speciaal gevormde lenzen toe te voegen aan de afzonderlijke gemonteerde kleuren-LED’s. Hierdoor ontstaat een nieuw tweedimensionaal effect en een extra meeslepende ervaring van Ambilight.

De krachtige 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor omvat de nieuwe Ambient Intelligence V3, het AI Machine Learn Sharpness V2-systeem en het Smart Bit Enhancement-algoritme (V3).

Ambient Intelligence V3 zorgt voor optimalisatie van HDR en de aanpassing naar het omgevingslichtniveau. Het zorgt ervoor dat uitzonderlijke HDR-prestaties gehandhaafd kunnen worden in heldere kijkomstandigheden, terwijl de creatieve intentie van de regisseur in donkere ruimtes behouden blijft. AI Machine Sharpness V2 gebruikt nieuwe algoritmen en de extra kracht van de nieuwe twin-chip P5 AI om gedetailleerdere en superrealistische beelden te creëren.

Het META 2.0 OLED-paneel beschikt in de OLED+959 over Micro Lens Array Plus-technologie. Dit geeft een verbeterde lichtefficiëntie die de output verhoogt dankzij nieuwe 3D MLA lensanalyseapparatuur die de hoeken en kromming van de MLA-lenzen optimaliseert. Het daarnaast toevoegen van het nieuwe META Multi Booster-algoritme maakt het mogelijk dat een piekhelderheid 3000 Nits wordt bereikt, een nieuwe hoogte voor OLED-technologie.

Philips OLED+909 Ambilight TV

Philips 2024 Ambilight TVDe OLED+909 voegt zich bij de OLED+ range met schermformaten van 55″, 65″ en 77″. Het minimalistische ontwerp herbergt geavanceerde beeld- en geluidstechnologie, waaronder de 8e generatie P5 AI-processor, META 2.0 OLED-paneel en Bowers & Wilkins 3.1 frontaal geluidssysteem. De combinatie van prestaties en design verheffen dit model een uitstekende keuze binnen het premium segment.

De 8e generatie P5 AI Engine-processor heeft de nieuwe Ambient Intelligence V3-functie die HDR-instellingen optimaliseert naar het omgevingslichtniveau en een uitstekende HDR-prestatie behoudt, zelfs in heldere sterk verlichte kijkomstandigheden. De gaming-ervaring is verbeterd dankzij de toevoeging van de nieuwe Game Bar, MEMC-gaming en 144 kHz VRR.

De OLED+909 heeft een minimalistische, metalen frame-bezel met het geluidssysteem geïntegreerd langs de onderkant van het scherm. Het geluidssysteem is bedekt met Kvadrat Audiomix-stof. De standaard bestaat uit twee ‘pil’-vormige geëxtrudeerde metalen voeten met een laag profiel in een zwarte glansafwerking.

Philips OLED809 Ambilight TV

Philips 2024 Ambilight TVDe OLED809, beschikbaar in verschillende schermformaten, blijft de populariteit van de OLED 800-serie voortzetten. Met de 8e generatie P5 AI-processor en nieuwe OLED-EX-panelen biedt het premium PQ en audioprestaties in het mid-range segment. De toevoeging van een driezijdige Ambilight-technologie versterkt de immersieve kijkervaring.

Een uitstekende geluidskwaliteit is onderdeel van deze serie dankzij een geïntegreerd 70 Watt 2.1-geluidssysteem – 50 Watt voor de 42″ – met een nauwkeurigere ‘digital crossover’ die de distributie naar de ‘two-way’ linkse en rechtse luidsprekers precies regelt, plus een ‘dedicated triple-ring’, naar achteren gerichte basluidspreker – welke ondersteund wordt door vier passive radiators.

Het minimalistische Europese ontwerp van de OLED809 is herkenbaar voor Philips. Het betreft een ultradunne, zwarte metalen rand en een draaivoet in een satijnchroomafwerking. Geëxtrudeerde metalen voetjes in Satin Chrome zijn te zien bij de 77″ versie van het product.

Philips PML9009 Ambilight TV – ‘The Xtra’ QD Mini-LED

Philips 2024 Ambilight TVDe PML9009, een toevoeging aan ‘The Xtra’-serie, introduceert QD Mini-LED-technologie. Met een combinatie van MiniLED en Quantum Dot biedt het uitstekende prestaties – net onder de OLED-modellen. Beschikbaar in diverse schermformaten, waaronder een indrukwekkende 85″, belooft de PML9009 een verbluffende kijkervaring.

De PML9009 levert uitstekende prestaties dankzij de nieuwste P5-processor in combinatie met een hoogwaardig, 144 Hz 98% DCI WCG-paneel. Het paneel heeft een indrukwekkende pieklichtopbrengst van 1000 Nits (peak light output).

Een unieke en Philips-waardige tv-kijkervaring wordt geleverd via het driezijdig Ambilight-systeem. Kijkers kunnen daarnaast genieten van de verbeterde, snellere en intuïtievere ervaring van het nieuwe Titan OS Smart TV-platform.

Het premium Europese ontwerp van ‘The Xtra’ Ambilight TV bestaat uit een extra smalle metalen rand in een donker antracietkleurige afwerking met een dunne geborstelde strip aan de onderkant van het scherm. Dit komt perfect overeen met de donker antracietkleurige afwerking van de in metaal afgewerkte voetjes.

Philips PUS8909 Ambilight TV

Philips 2024 Ambilight TV‘The One’-serie, erkend als ‘Beste Koop’ door de Nederlandse Consumentenbond, blijft consumenten aanspreken met eenvoud en prestaties. Ontworpen om alle essentiële functies van een high-end tv te herbergen – in ruil voor een concurrerende prijs, blijft ‘The One’ een favoriete keuze voor velen. Technologische innovatie gaat hand in hand gaat met een meeslepende kijkervaring.

Het succesvolle concept wordt voortgezet in 2024 met het nieuwe PUS8909-model, verkrijgbaar in schermformaten van 43″, 50″, 55″, 65″ en 75″.

Op het moment van schrijven zijn de adviesprijzen nog niet bekendgemaakt. Ze zullen worden vrijgegeven bij de introductie.

Verkooppunten van het merk philips