Titan OS S.L. (ook wel Titan OS genoemd), een vooraanstaand technologie-, entertainment- en reclamebedrijf, heeft de start van haar activiteiten aangekondigd. Inclusief de introductie van een onafhankelijk Europees besturingssysteem voor smart-tv’s. Gelijktijdig onthult de organisatie haar Titan-advertentiedivisie.

De aankondiging komt samen met de bekendmaking van een strategische samenwerking tussen Titan OS S.L. en TP Vision, na eerdere nauwe collaboraties op het gebied van tv’s met het Linux-platform. Het nieuwe Titan OS-besturingssysteem zal geïntegreerd worden in Philips- en AOC-tv’s. De initiële uitrol zal geschieden in Europa en Latijns-Amerika. Twee nieuwe modellen, de PML9009 mini-led-set (The Xtra – Ambilight TV) en het PUS8909 premium LED-model (The One – Ambilight TV), komen op de markt in de eerste helft van 2024 (althans: dat wordt verwacht).

“Als onderdeel van onze langetermijnstrategie is het hebben van een keuze tussen verschillende Smart TV-platforms van vitaal belang. Onze samenwerking met Titan OS S.L. heeft ons de mogelijkheid gegeven om in een vroeg stadium deel uit te maken van de ontwikkeling van het Titan OS-platform.”

Dat zegt Kostas Vouzas (CEO Europa & LATAM) van TP Vision. Dit stelt hen in staat om eigen aanpassingen en productintegraties door te voeren. Uiteindelijk zullen gebruikers profiteren van een eenvoudig te begrijpen platform dat gepersonaliseerde toegang biedt tot premium streamingdiensten.

Titan OS S.L., opgericht door ervaren professionals uit de Europese en Amerikaanse entertainment-, media- en investeringssectoren, heeft haar hoofdkantoor in Barcelona. Een uitbreiding vindt plaats met extra kantoren in Amsterdam en Taipe. Onder de oprichters bevinden zich experts met ervaring bij toonaangevende bedrijven als Disney, Roku, Rakuten TV en KKR.

Het Titan OS-besturingssysteem belooft tv-eigenaren toegang te geven tot een uitgebreide lijst met premium-applicaties, kanalen (waaronder FAST) en app-content. Titan OS S.L. heeft overeenkomsten gesloten met zowel lokale als internationale partners waaronder Netflix, Prime Video, YouTube, Disney +, …

Titan OS S.L. legt een belangrijke klemtoon op de gegevensbeveiliging en privacy van een gebruiker. Die is naar eigen zeggen ‘optimaal’. Het bedrijf houdt zich strikt aan lokale en regionale voorschriften en conformeert zich aan de laatste IAB-standaarden. Hiermee wil Titan OS S.L. de rechten van tv-gebruikers optimaal beschermen. Het Titan-platform is voorzien van geavanceerde fraudepreventie- en nauwkeurige meetdiensten, waarmee het streeft naar een nieuwe standaard op vlak van veiligheid en betrouwbaarheid.

Verkooppunten van het merk philips