Het luxueuze audiomerk Bang & Olufsen, waar de meeste onder jullie allicht bekend mee zijn, en modemerk CLOT zijn een samenwerking aangegaan om een ​​limited edition op de markt te brengen van hun succesvolle Beosound A1 2nd Gen luidspreker. De eerste generatie speaker (Beosound A1) mochten we bovendien eerder al warm ontvangen in deze review. Muzikaliteit troef! CLOT is een creatieve beweging waarbij ‘leven’ en ‘karakter’ centraal staat. Nu brengt het modemerk samen met hét iconische Bang & Olufsen een ‘nieuwe beat’ die de vitaliteit van het leven, de muziek en de Chinese cultuur weergaloos laat zien én horen. Please welcome the Bang & Olufsen Beosound A1 2nd Gen CLOT Edition.

Ziet er toch alvast erg fraai uit. Niet? De vorm is dus overduidelijk hetzelfde gebleven. Maar het uiterlijk? Daar is zo te zien wat aan ‘gesleuteld’. Klinkt misschien wat negatief maar dat is het zeker niet. Er is gekozen voor een opvallend rode afwerking. Die kleur is niet zomaar lukraak gekozen want dit symboliseert namelijk het volgende.

Het ritme van een hartslag is net als muziek. Zo ‘pompt’ ons hart bloed doorheen ons lichaam. En als we dan de ‘vertaalslag’ maken naar muziek, dan kan een ‘gelijkaardige lijn’ worden doorgetrokken. Met als resultaat? Een prachtige Limited Edition van de Beosound A1 2nd Gen speaker.

“Bang & Olufsen and CLOT share a passion for modern craftsmanship and premium materials. CLOT’s goal of bridging cultures through experiences and sensations to a new generation resonates with our own mission to design sound that sparks the senses for the ultimate listening experience.”

Aldus Christoffer Poulsen, SVP of Product Management & Brand Partnering bij Bang & Olufsen. Voor deze collaboratie hebben beide merken hun creativiteit de vrije loop gelaten. Er werd inspiratie gehaald uit de oorsprong én betekenis achter de naam CLOT. Deze werd geïnspireerd op basis van Jamaicaanse reggaemuziek.

Edison Chen, oprichter en creatief directeur van CLOT, voelde zich vooral aangetrokken tot de levenskracht van bloed voor het creatieve concept dat verder uitgewerkt werd. CLOT staat voor een beweging die merken, creativiteit en culturen samenbrengt. Uit deze gedeelde verbindingen ontstaan een gemeenschappelijke cultuur van kunst, kennis en muziek. En uiteraard wordt dat naar buiten gedragen door een zogenaamd ‘kloppend hart’.

Lees ook


Bang & Olufsen Beosound A1 ReviewBang & Olufsen Beosound A1: Review

 


 

Bang & Olufsen Beosound A1 2nd Gen CLOT EditionOm dit te realiseren in de vorm van B&O’s Beosound A1 2nd Gen CLOT Edition werd het aluminium grilloppervlak van dit model getint in een metaalachtig rood om bloedcellen weer te geven die de essentiële zaken voor culturele creatie dragen. Terwijl de muziek naar onze oren wordt gestuurd.

Daarnaast is rood ook van een niet te onderschatten waarde in de traditionele Chinese cultuur. Deze werd door CLOT gekozen om het rijke Oosterse erfgoed naar deze moderne tijden te brengen. Er is gekozen om CLOT’s logo op het rooster te ‘drukken’ van de luidspreker. Dit verwijst naar hun kenmerkende stijl. Zo wordt een ​gedurfde en visuele impact gecreëerd waarbij de designesthetiek van Bang & Olufsen behouden blijft.

Ondertussen is de Beosound A1 2nd Gen CLOT Edition van B&O beschikbaar voor een adviesprijs van 299 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen