Bang & Olufsen presenteert vol trots de Beolab 8. Deze luidspreker is uiterst veelzijdig en schittert op zichzelf. Elegant, inclusief een bescheiden silhouet. De Beolab 8 kan gebruikt worden als luidspreker om een meeslepende thuisbioscoopopstelling te creëren. Koppel twee Beolab 8-speakers om een krachtig én nauwkeurig stereogeluid neer te zetten. Perfect voor een hoogwaardige muziekervaring.

Ons doel is om een krachtige en meeslepende luisterervaring te creëren. Aldus Michael Henriksson, Vice President Product Marketing bij Bang & Olufsen. Het is precies wat de Beolab 8 realiseert. Het is een luidspreker waarbij flexibiliteit, prestaties en innovatie centraal staan. Geïnspireerd door de high-end Beolab-serie, was het doel om de akoestische essentie van deze indrukwekkende exemplaren te distilleren tot een compact model. Met behoudt van de geluidsstraalcontrole. Ideaal voor een optimale geluidsweergave, ongeacht de omgeving.

Je kan er niet omheen: de Beolab 8 ziet er vanuit elke hoek prachtig uit. Het ééndelige aluminium ‘lichaam’ (lees: behuizing) is een samensmelting van een bol en een cilinder. Dit komt samen in een solide vorm waarbij het vakmanschap van Bang & Olufsen’s beroemde Factory 5 wordt getoond. Qua design volgt de Beolab 8 hetzelfde karakteristieke ontwerp van de Bang & Olufsen producten. Denk maar aan de Beosound Theatre, Beolab 28 en Beolab 50.

Tussen de buitenste aluminium ‘schil’ en kern van de luidspreker wordt een samenspel van licht en schaduw gecreëerd. Dit zorgt alvast voor een visueel lichte uitstraling. In lijn met Scandinavische ontwerpprincipes, zorgt de vorm zowel voor een esthetisch object als een verbeterde akoestiek. De glazen interface bovenop creëert een perfecte curve die de vinger van de gebruiker moeiteloos langs het oppervlak leidt. Elk van de vier stand-opties is slank en sculpturaal.

Deze Beolab-luidspreker is voorzien van drie drivers die opgebouwd zijn rond een 16 mm tweeter, 3″ middentoner en 5,25″ woofer. De prestaties zijn aanzienlijk verbeterd dankzij de integratie van straalbreedtecontrole, ruimtecompensatie, adaptieve afstemming en ultra-widebandtechnologie.

De straalbreedtecontrole stelt gebruikers in staat om naadloos te schakelen tussen twee luisterervaringen. De audio kan ‘versmald’ worden. De functie ‘ruimtecompensatie’ creëert een geoptimaliseerd geluidslandschap op basis van de akoestiek (in de ruimte).

“Beolab 8 is designed to stand the test of time: using quality materials that age gracefully, continuous customisation options and easy upgradability over time, long term serviceability as well as the replaceable streaming module to ensure that Beolab 8 can adapt to the latest technology standards.”

Dankzij adaptieve geluidsafstemming past de Beolab 8 zich aan, overeenkomstig met zijn eigen configuratie (door het gebruik van sensoren). Het geluid wordt ultrafijn afgestemd, perfect voor optimale prestaties. Verder kan ook de akoestische sweet spot gericht worden, op basis van de locatie van de gebruiker. Dit kan via de Bang & Olufsen-app.

De Beolab 8 is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. Er is de keuze uit: zilver, natuurlijk aluminium, goudkleurig en zwart (antraciet). Luidsprekercovers in eik, licht eiken, donker eiken of stof? The choice is yours. Prijzen starten vanaf 2.499 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen