2022. Het jaar waarin Bang & Olufsen het 50-jarig jubileum viert van hun gerenommeerde Beogram 4000 Serie draaitafels. Om deze mijlpaal te vieren lanceert het luxe Deense audiomerk van sfeervolle belevingsproducten een limited edition muzieksysteem genaamd Beosystem 72-22. Zoals de naam al doet vermoeden connecteert het bovengenoemde ‘systeem’ het jaar 1972 met 2022. Exact 50 jaar.

De Beosystem 72-22 betreft een release van B&O waarbij exclusiviteit centraal staat want er worden slechts 30 Beosystem 72-22 units geproduceerd. Het volledig geïntegreerde muzieksysteem omvat een nagebouwde versie van de Beogram 4000 Serie draaitafel die oorspronkelijk werd ontworpen door Jacob Jensen in 1972. Inclusief bijpassende Beolab 18 stereoluidsprekers en een Beoremote Halo afstandsbediening.

Elke ‘component’ is verbonden via een centrale hub in de massief houten walnoot ‘gift box’ waarin het systeem wordt geleverd. Deze kan gebruikt worden als draaitafelstandaard, opbergkast voor platen, draadloze connectiviteitshub en Halo-oplaadstation. Qua design staat elegantie alvast centraal. Met inbegrip van een bijpassende walnootafwerking en geparelstraalde, Titanium Tone geanodiseerde aluminiumafwerking in een uitvoering die de wereld nog nooit eerder heeft gezien. Aldus Bang & Olufsen.

“Launching almost 100 years after Bang & Olufsen was founded, the Beosystem 72-22 is indicative of the innovative path the heritage brand has forged since its inception in 1925, one that prioritizes product longevity and champions avant-garde design.”

Deze exclusieve collectie, genaamd ‘Beosystem 72-22’, geeft een knipoog naar het jaar van oorsprong van de draaitafel namelijk 1972. Tegelijkertijd wordt er gerefereerd naar het jaar van hercreatie: 2022. De Beosystem 72-22 weerspiegelt de ‘tijdloze mogelijkheden’ van B&O op vlak van geluid, design en vakmanschap door het opnieuw creëren van een 50 jaar oud ontwerp met moderne én draadloze connectiviteit.

Lees ook


Bang & Olufsen Beosound Level reviewBang & Olufsen Beosound Level: Review

 


 

Dankzij dit systeem worden B&O liefhebbers in staat gesteld om het unieke geluid van vinyl te verbinden met de hedendaagse luidsprekers van het gerenommeerde audiomerk. En dat alles kan ‘bestuurd’ worden door onder andere de Beoremote Halo. Worden er geen platen afgespeeld op de draaitafel? Dan kan content draadloos worden gestreamd naar de Beolab 18 stereo luidsprekers.

Bang & Olufsen laat weten dat, op het moment van de release, bijna elke eenheid voorverkocht of gereserveerd is door invloedrijke figuren in de muziek-, technologie-, onroerendgoed-, design-, mode- en financiële sector. Gezien de ‘roemrijke status van Bang & Olufsen’ én de exclusiviteit van het Beosystem 72-22 is dat ook niet zo vreemd…

Maar geen nood: natuurlijk heeft B&O nog heel wat andere leuke producten in hun kwalitatieve portfolio die jij in huis kan halen. Klaar om deze zelf te ervaren? Ga dan zeker eens langs bij een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en laat je niet alleen voorlichten maar ook vooral onderdompelen.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen