Buitengewoon in elk detail. Van een beloftevolle introductie gesproken. Sennheiser stelt ons voor aan een nieuwe ‘set’ van hoogwaardige in-ears die ontworpen zijn voor ‘verfijnde audiofans’ die rekenen op de kleinste details. Maak kennis met de IE 600 oortjes die garant staan voor een leven lang luisterplezier op atomair niveau. Aldus Sennheiser. Blikvangers ‘van dienst’ zijn onder andere de specifieke materialen die gebruikt worden voor zijn uiterst robuuste oortelefoonbehuizing. In combinatie uiteraard met een nauwgezet vakmanschap én, niet te vergeten, een voortreffelijk natuurlijk geluid dat perfect is afgestemd.

Sennheiser IE 600

Laten we eerst en vooral beginnen met het design van de Sennheiser IE 600. Meer bepaald de behuizing want deze mogen we toch wel zeer uniek noemen. De behuizing is gemaakt via een gepatenteerd printprocédé (3D) vervaardigd van ZR01 amorf zirkonium. Kortweg een metaal met een glasachtige atomaire structuur dat de in-ears tot wel drie keer zo hard én buigbestendig maakt als hoogwaardig staal. Leuk om te vermelden is ook dat ZR01 amorf zirkonium wordt gebruikt in de ruimtevaartindustrie. Bijvoorbeeld in de boorkop van de NASA Mars Rover waar de grootst mogelijke hardheid in extreme omstandigheden vereist is. Dankzij verschillende doorgedreven behandelingsprocessen wordt een mooie afwerking van het oppervlak werkelijkheid dat bovendien uitermate kras- en roestbestendig is. Of de IE 600 in-ears van Sennheiser robuust is zodanig dat je vele jaren van de IE 600 kan genieten? Zonder twijfel.

“In het audiofan-ontwikkelingsteam luisteren we heel aandachtig naar de feedback van onze bijzonder gepassioneerde klanten. De IE 600 levert een neutrale referentieafstemming in combinatie met onze vooraanstaande micro-transducertechnologie.”

Aldus Jermo Köhnke, Product Manager bij Sennheiser Audiophile. Naar eigen zeggen herdefinieert de IE 600 akoestische performantie. De in-ears zijn dan ook passend bekleed met hoogperformant amorf zirkonium. Het is de referentie voor de meest veeleisende audiofans. Als dat niet leuk klinkt?

Sennheiser spreekt over een buitengewone muziekweergave die nagenoeg vrij is van vervorming dankzij de TrueResponse transducer. De 7 mm driver zorgt alvast voor een extra breed frequentiebereik en een uiterst lage vervorming. Binnen de IE 600 is dit systeem en het akoestisch achterliggend volume aangepast waardoor een toonneutrale, intieme en emotionele sound wordt gecreëerd. Een levensechte voicing die in het bijzonder tot uitdrukking komt bij vocale perfomances? Jawel!

Lees ook


Sennheiser CX True Wireless: ReviewSennheiser CX True Wireless: Review

 


 

Eveneens werd het akoestisch systeem geoptimaliseerd om een steile ‘bashelling’ te produceren met een krachtige, snelle en accurate low-end respons tot gevolg. In het uiteinde zitten dubbele resonantiekamers die de sleutel vormen tot de high-fidelity sound van deze in-ears. Bij de vormgeving van deze kamers werden de kleinst mogelijke toleranties aangehouden. Allemaal met het oog op: de fijnste texturen van muziek hoorbaar maken voor jou als luisteraar. Daartoe elimineren ze maskerende resonanties die, bij minder kwalitatieve hoofdtelefoons, de hogere frequenties kunnen ‘verdoezelen’.

De ontwerpers hebben gekozen voor vergulde MMCX-connectoren die verzonken zijn in de behuizing voor een betere stabiliteit en geleiding. Er wordt ondersteuning geboden voor kabeldiameters van 4,8 mm en kleiner zodat jij als eindgebruiker ze kan aansluiten op meerdere geluidsbronnen en apparaten met gebalanceerde uitgangen. Er zijn zowel 3,5 mm als 4,4 mm maten inbegrepen bij de IE 600 zodanig dat er de keuze is tussen para-aramide versterkte ongebalanceerde en gebalanceerde kabels.

Niet onbelangrijk: het comfort. De IE 600 oortelefoon zit als gegoten en wordt geleverd in een klein én ergonomisch ‘pakket’. Twee verschillende type oordopjes worden meegeleverd waaronder ‘silicone’ en ‘memory foam’ in drie verschillende maten en garanderen een comfortabele pasvorm in elk oor. Een belangstellende kan genieten van lange én uitgebreide luistersessies door de flexibele en verstelbare ‘oorhaken’ die het comfort maximaliseren.

Sennheiser verwacht dat de IE 600 vanaf deze lente/zomer beschikbaar zal worden. Deze hoogkwalitatieve in-ears zullen over de toonbank gaan voor een adviesprijs van 699 euro om precies te zijn.

Verkooppunten van het merk sennheiser