Arcam lanceert een gloednieuwe AVR-serie die verder bouwt op het succes én de prestaties van een aantal bestaande modellen. Zo wordt er opvolging voorzien voor hun bestaande AVR10, AVR20, AVR30 en AVR40. Respectievelijk worden deze ‘opvolgers’ vernoemd als volgt: de AVR11, AVR21, AVR31 en AVR41. Maar wat is er nu concreet aangepast en waar kan jij als muziek- en/of filmliefhebber van profiteren?

Best wel wat. Dit ‘kwartet’ van AV receivers wordt nu standaard geleverd met een 8K-bord. Alle vier de modellen ‘omarmen’ 8K bij 60 fps, 4K bij 120 fps, AURO-3D, Dolby Atmos, Dolby Vision, DTS:X, HDMI 2.1 met HDCP2.3 en HDR10+. Als dat nog niet genoeg is dan mogen we aan dat lijstje toevoegen: Dirac Live.

“The design of the HDA range draws upon all of Arcam’s experience as one of the UK’s most respected audio companies, to produce Arcam’s best performing range of audio products yet – using the best quality components and engineering practices, the HDA range is designed and built to give you years of listening enjoyment.”

Als het gaat om de conversie van analoog naar digitaal wordt er niet teleurgesteld. In tegendeel want er wordt gebruik gemaakt van dubbele ESS9026PRO DAC’s die garant staan voor een audiofiele geluidskwaliteit van topniveau. Inclusief de ESS referentiespanningsregelaars. Klinkt als muziek in de oren!

Lees ook


JBL Arcam HDMI 2.1JBL en Arcam belevingsproducten krijgen een HDMI 2.1-update

 


 

Arcam laat alvast weten dat deze exemplaren net zo capabel zijn met zowel audio als video. Er wordt nog aan toegevoegd dat de trotse eigenaar van een AVR10, AVR20, AVR30 en/of AVR40 in de mogelijkheid is om hun bestaande AV receiver te upgraden om te profiteren van alle bovengenoemde ‘voordelen’.

Verkooppunten van het merk arcam