Het lijkt erop dat Bose nu stilaan ook meer en begint in te zetten op het segment ‘home cinema’. In hun portfolio zaten al enkele ‘kleppers’ zoals het Solo 5 TV sound system, Lifestyle 600 home entertainment system, de Surround Speakers 700, … en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar nu voegen ze daar met veel enthousiasme aan toe: de Smart Soundbar 900 die ondersteuning biedt voor onder andere Dolby Atmos gecombineerd met spraakgestuurde assistenten zoals met name Google Assistent en Amazon Alexa.

Theater-like sound. At home. Dat is volgens Bose, in een ‘muzikale notendop’, waar het bij hun Smart Soundbar 900 om draait. Inderdaad: bioscoopgeluid in jouw eigen huishamer. En dat verpakt in een fraai zwart of wit ‘jasje’.

Bose Smart Soundbar 900

Maar wat schuilt er nu zoal onder deze, toch wel, verbluffende look? Zoals eerder al gezegd is de voornaamste ‘toevoeging’ ongetwijfeld Dolby Atmos. Met niet minder dan 7 speakers, die zorgvuldig gepositioneerd zijn, zorgt dit alles voor een prachtig samenspel waarbij de ruimte harmonieus wordt gevuld met het geluid van jouw favoriete films, muziek, …

Maar natuurlijk is niet alle content beschikbaar in Dolby Atmos. Bose zou Bose niet zijn als ze daar geen oplossing voor hebben gevonden want in een dergelijk geval neemt hun TrueSpace™-technologie het over. Hierbij worden signalen als het ware geremixt om ‘hoogte’ toe te voegen. Daardoor wordt een gelijkaardige, meeslepende geluidservaring gecreëerd.

Nog een ander typerend kenmerk van Bose’s Smart Soundbar 900: PhaseGuide-technologie. Hierdoor lijkt het net alsof de actie zich rondom jou afspeelt door het multi-directioneel geluid.

“The most immersive Bose soundbar. For all your content.”

Dankzij de integratie van Alexa en Google Assistant kan je al jouw entertainment regelen, je dag beheren en informatie krijgen door gewoon je stem te gebruiken. De verschillende microfoons werken samen om in elke richting naar het ‘commando’ te luisteren. Zelfs als de muziek luid speelt. En met alleen Alexa kan je zelfs bellen naar of gebeld worden door Bose smart-producten, Amazon Echo-producten en iedereen in je contactenlijst. Volledig handsfree.

Wifi, bluetooth, Apple AirPlay 2 en Spotify Connect. Het zit allemaal geïntegreerd in de Smart Soundbar 900. Naast natuurlijk al het bovengenoemde. En als dat nog niet genoeg is, is deze soundbar te bedienen via Bose’s Music app. Erg eenvoudig.

Op de Amerikaanse website van Bose is de Smart Soundbar 900 ondertussen al beschikbaar voor pre-order. Een belangstellende in de Verenigde Staten zal een adviesprijs moeten neerleggen 899 dollar. Omgerekend naar onze munteenheid is dat zo’n 760 euro (ongeveer). Wanneer de Smart Soundbar 900 beschikbaar zal worden in onze contreien en voor welke adviesprijs? Het antwoord op die vraag moeten we je helaas (voorlopig) nog schuldig blijven.

Verkooppunten van het merk bose