Cd’s versus streaming, via beide manieren zal je je muziek kunnen afspelen maar toch zijn er heel wat verschillen. Zo zal je bijvoorbeeld niet elk nummer terugvinden bij een willekeurige streamingdienst omdat ze soms zó uniek zijn. Auralic maakt het met een nieuwe firmware-update mogelijk om je oude collectie aan cd’s te rippen.

Heb jij dus een Auralic product in huis dat past binnen de Aries G-serie, Aries Femto & LE, Altair G-series, Altair en Polaris serie? Dan ben je vanaf nu in de mogelijkheid om cd’s te rippen én af te spelen via een usb-cd-speler.

Alle usb-cd-spelers die werken op een Windows of Mac computer, zouden ook moeten werken in combinatie met hun compatibele producten. Er wordt wel geadviseerd om gebruik te maken van spelers die beschikken over een externe voeding. Auralic voegt er nog extra aan toe dat je best ook kan investeren in een degelijke en liefst lineaire voeding voor dit apparaat.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is enkel de nieuwe V7 firmware nog installeren en je bent klaar om te genieten van die cd’s die momenteel toch maar stof liggen te vangen op zolder. Een ideale manier om bijvoorbeeld je cd-collectie verder te digitaliseren en te bewaren op een NAS.

Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken want bij het rippen wordt er dubbel gelezen en vergeleken. Moest er toch een verschil zijn? Dan zullen er 8 nieuwe leesacties plaatsvinden bij een lagere snelheid.

Wil je weten hoe je de update moet installeren? Breng dan eens een bezoekje aan de website van Auralic voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk auralic