Muziekliefhebbers, audiofielen, … verenig u want er zit weer een erg leuk event aan te komen. De hoofdrol? Die zal ‘vertolkt’ worden door The Chord Company. Het is de afgelopen tijd wel erg duidelijk geworden dat de grootste Britse fabrikant van hifi bekabeling niet stil heeft gezeten. Hun R&D (onderzoek en ontwikkeling) afdeling heeft een aantal nieuwe producten gelanceerd die een verbetering brengen in elk geluidssysteem. Door de beperkingen omtrent de coronapandemie was het niet mogelijk om deze nieuwigheden aan een groot publiek te demonstreren. Hoe jammer dat ook was. Maar, geen nood, nu het weer mag is The Chord Company van de ‘muzikale partij’ met hun Benelux Roadshow.

The Chord Company Benelux RoadshowNetwerk en internet, GroundARAY, analoge bekabeling en stroom. Dat zijn de vier ‘topics’ die centraal staan bij deze niet te missen Benelux Roadshow van The Chord Company. Onder begeleiding van de altijd goedlachse Patrick Mitchell (The Chord Company) kan je kennismaken met al deze noviteiten op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april.

Voor de demonstraties zullen producten worden meegenomen uit diverse prijsklassen. De demo’s starten telkens in de avond omstreeks 19u en duren ongeveer een tweetal uur. Uiteraard zal er elke avond heel wat muziek worden gedraaid. De organisatie laat weten dat je alvast geen ‘speciaal gehoor’ moet hebben want werkelijk iedereen is welkom op deze avonden. Twijfel je nog? Dat is zeker niet nodig want de entree is volledig gratis. Het enige wat jij hoeft te doen? Dat is je aanmelden bij de desbetreffende winkelier in verband met de beschikbare plaatsen.

Benieuwd wat jij mag verwachten per thema tijdens de The Chord Company Benelux Roadshow? Allereerst: netwerk en internet. Het belang van de English Electric 8Switch in het netwerk zal gedemonstreerd worden. Alsook het toepassen van betere netwerkkabels in een geluidssysteem met netwerkspeler. Er zullen verschillende netwerkkabels gebruikt worden.

Als ‘tweede in rij’: GroundARAY. Moest je hier minder bekend mee zijn, het is een product dat hoogfrequente ‘noise’ uit apparatuur haalt. Doordat ruisvloer tot een minmum wordt beperkt, blijft er meer ruimte over voor detail én expressie in muziek. GroundARAY kan gebruikt worden in elke audiocomponent.

Als dat nog niet genoeg zou zijn: analoge bekabeling. Het belang van goede interconnects én luidsprekerbekabeling is van cruciaal belang. Ook dat zal te horen zijn. The Chord Company heeft diverse productlijnen met daarin interconnects en luidsprekerbekabeling die, in totaliteit, zorgen voor een mooie symbiose.

Lees ook


The Chord Company PowerHAUSThe Chord Company lanceert allereerste ‘PowerHAUS stekkerblokken’

 


 

‘Last but not least’: stroom. Een goede stroomblok om alle ‘uiteindes’ aan elkaar te ‘knopen’: daar zorgt de nieuwe PowerHAUS S6 voor. Topmodel is natuurlijk de M6 met ingebouwde PowerARAY technologie. Als aanvulling op de PowerHAUS zullen ook nieuwe stroomkabels worden meegenomen.

The Chord Company Benelux Roadshow wordt georganiseerd met medewerking van Patrick Mitchell én Latham Audio. Benieuwd naar de locaties van The Chord Company Benelux Roadshow? Hieronder een compleet overzicht:

Verkooppunten van het merk chord-company