Het portfolio van Accuphase wordt aangevuld met het allernieuwste paradepaardje dat ‘speelt’ in de klasse AB: ontdek de P-7500 stereo eindversterker. Hét vlaggenschipmodel bij uitstek wanneer het gaat om superieure audioprestaties. Daarmee zet de Japanse fabrikant van hoogwaardige belevingsapparaten een toestel in de markt van maar liefst 49 kg dat in de mogelijkheid is om 300 Watt per kanaal te leveren bij acht Ohm. Dit klinkt misschien al best ‘potig’ maar wacht tot je leest wat de P-7500 jou nog meer te bieden heeft.

Zoals eerder aangehaald betreft de P-7500 van Accuphase een klasse AB stereo eindversterker. Deze ‘imposante telg’ kan een vermogen afleveren van 300 Watt (8 Ohm), 600 Watt (4 Ohm) of 900 Watt (2 Ohm) dankzij de configuratie (in parallel) van uitgangstransistoren. Dit zorgt ervoor dat het beschikbare uitgangsvermogen veel hoger ligt dan conventionele modellen.

Dat de P-5700 uiterst stabiel en ruisvrij is, dat kan men wel stellen. Er wordt een indrukwekkende signaal-ruisverhouding opgegeven van 130 dB. Gecombineerd met een dempingsfactor van 1.000 klinkt dit als muziek in ieders oren. De meest veeleisende speakers kunnen moeiteloos aangestuurd worden. Het resultaat volgens Accuphase? Een muziekreproductie die overloopt van energie. De Accuphase P-7500 haalt het beste uit elke luidspreker naar boven zodat jij kunt genieten van nooit eerder ervaren ‘soundscapes’.

“The P-7500 is our flagship model Class AB stereo power amplifier that provides supreme driving performance.”

Benieuwd naar de kenmerken in ‘vogelvlucht’ van de P-5700? Hieronder een overzicht:

  • Uitgangsvermogen: 300 Watt (8 Ohm), 600 Watt (4 Ohm) of 900 Watt (2 Ohm)
  • Uitgerust met 10-parallelle push-pull eindtrap vermogenstransistoren
  • Voorzien van een instrumentatieversterker, stroomfeedback versterkingscircuits, gebalanceerde Remote Sensing, MCS+ schakeling en stroomfeedback topologie in versterkertrap
  • Dempingsfactor: 1.000
  • Bescherming luidsprekeruitgang
  • Zeer responsieve vermogensmeters op grote schaal
  • Ondersteuning voor bi-amping en bridged mode aansluiting

Op het moment van schijven is het nog niet duidelijk wanneer de eerste leveringen gepland zijn voor de Benelux. Ook de adviesprijs moeten we je helaas nog schuldig blijven. Nieuwsgierig naar meer over de P-5700 van Accuphase? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk accuphase