Als resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling wordt de Ring DAC APEX van dCS Audio aangekondigd. Deze nieuwe techniek voor een conversie van digitaal naar analoog komt met een hele reeks van sonische optimalisaties. De aangekondigde generatie zal voorzien zijn het nieuwe DAC-platform in de bestaande productlijnen: Rossini en Vivaldi. Maar er komt ook een upgrade-programma waarin bestaande eigenaren hun apparaat kunnen vernieuwen.

Het Britse data Conversion Systems (dCS) is marktleider in de techniek van DA-conversie. Al meer dan 30 jaar streeft de fabrikant ernaar om de best mogelijke niveaus voor digitale geluidsweergave te brengen. Na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling komt dCS met nieuwe hardware. Door deze vernieuwing kan het Engelse bedrijf een reeks van sonische en gemeten verbeteringen leveren.

“Onze ingenieurs stoppen nooit met onderzoeken hoe we onze producten en technologieën kunnen verbeteren, en op hun beurt de muzikale prestaties die onze systemen bieden. Zelfs nadat een product is uitgebracht, blijven we investeren in het ontwikkelen van nieuwe functies.”

APEX-Ring-DACAldus dCS. De lancering van een nieuwe versie van hun Ring DAC is voor twee systemen binnen het portfolio. Meer bepaald de productlijnen Vivaldi en Rossini. De nieuwe ontwikkelingen omvatten de Ring DAC-printplaat die opnieuw geconfigureerd is en de ontwikkeling van een geheel nieuwe analoge uitgangstrap. Zo wordt de vervorming tot een absoluut minimum gereduceerd. Alsook zijn er verbeteringen aangebracht met betrekking tot de de lineariteit. De prestaties van de gerenommeerde Vivaldi DAC, Rossini DAC en Rossini Player waren al goed maar door deze ‘upgrade’ zijn deze nog verder verbeterd.

De fabrikant wil de vernieuwingen waar mogelijk ook beschikbaar stellen aan bestaande dCS-eigenaren. Ofwel in de vorm van gratis software-updates ofwel fysieke upgrades die klanten de mogelijkheid geeft om de nieuwste hardware te ontvangen. Zo is het niet noodzakelijk om een nieuw systeem aan te schaffen om te genieten als je wil genieten van de talloze voordelen.

Begin deze maand werd de nieuwste generatie van de Rossini DAC, Vivaldi DAC en Rossini Player uitgebracht. Deze toestellen zijn elk verkrijgbaar in 2 afwerkingen. Benieuwd naar alle verdere details? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk dcs