De Beosound Level van Bang & Olufsen die we in deze review een welverdiende 8,6 op 10 gaven, wordt nu bekroond met het Cradle to Cradle Bronze Certificatie. Kort gezegd bouwt Cradle to Cradle voort op het kernprincipe dat alles een grondstof is voor iets anders. In die optiek dat afval uiteindelijk uit de productieketen moet worden gehaald door toepassing van de Cradle to Cradle-ontwerpprincipes. Proficiat Bang & Olufsen!

B&O Beosound Level Cradle to CradleB&O deelt het geweldige nieuws dan ook met grote trots. Moest je minder bekend zijn met dit ‘principe’. De productstandaard wordt beheerd door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Hierbij heeft het instituut als uitgangspunt dat het ze een wereld willen creëren waarin veilige materialen en producten worden ontworpen en vervaardigd in een welvarende, circulaire economie. En dat op een dusdanige manier dat de gezondheid en het welzijn voor de mens en de planeet wordt gemaximaliseerd.

Je kan ‘Cradle to Cradle-raamwerk’ best zien als een aanjager van duurzame innovatie waarbij er erkent wordt dat de manier waarop we vandaag producten ontwerpen en maken, de wereld vormt waarin we morgen leven. Deze ‘productstandaard’ is wetenschappelijk onderbouwd, vrijwillig en gebaseerd op externe audits door onafhankelijke experts op dit gebied.

“By achieving Cradle to Cradle Certified Bronze for Beosound Level, Bang & Olufsen proves that a paradigm shift from a linear to a circular system in the consumer electronics industry is both possible and feasible.”

Ongetwijfeld is deze mooie bekroning een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bang & Olufsen. De reden daartoe? Wel, omdat dit hen in staat stelt om een toonaangevende positie op het gebied van levensduur en circulariteit in de industrie verder te versterken. Nu zijn deze sterke prestaties op dit ‘vlak’ ook bevestigd en gevalideerd door onafhankelijke toonaangevende experts. Volgens ons, meer dan verdiend. Benieuwd naar de verschillende ‘componenten’ waaruit de fraaie Beosound Level is opgebouwd?

 

Wat een plaatje! Met deze volgende stap bouwt Bang & Olufsen aan een nog sterkere basis van geloofwaardigheid en vertrouwen rond de prestaties en ambities voor een lange levensduur en circulariteit.

Lees ook


Bang & Olufsen Beosound Level reviewBang & Olufsen Beosound Level: Review

 


 

Nieuwsgierig naar alle verdere details over het Bronze Cradle to Cradle Certified-label dat B&O in ontvangst mocht nemen? Ga gerust eens naar de website van Bang & Olufsen en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen