Technologie verandert, maar het excellente geluid dat daardoor voortgebracht kan worden zal altijd het best klinken op geweldige luidsprekers. Met geavanceerde draadloze technologie en meer dan 35 jaar expertise in luidsprekerontwerp brengt DALI een sublieme geluidsweergave naar voren met iets gloednieuws. Klaar om te genieten van puur hifi-stereogeluid en een complete surround sound met behulp van DALI’s belevingsproducten uit een ‘gebruiksvriendelijk pakket’?

Doordat het actieve aanbod van DALI de afgelopen jaren alleen maar groeide, en dus ook populairder werd, was het niet altijd duidelijk wat nu precies de ‘rode draad’ was doorheen alle producten. Zo kwam de Deense luidsprekerfabrikant in 2018 op de proppen met hun CALLISTO C-serie. Sinds toen is het alleen maar bergop gegaan. Hun assortiment werd uitgebreider en uitgebreider waarbij de lat voor draadloos geluid alsmaar hoger en hoger werd gelegd.

Daarom komt DALI nu aanzetten met EQUI. En nee, het is geen nieuwe luidsprekerlijn maar het groepeert alle bestaande en toekomstige actieve DALI-speakers. In het kort bestaat EQUI uit een reeks van hifi-luidsprekers met geïntegreerde versterkers en draadloze ontvangers in combinatie met twee draadloze voorversterkers/muziekstreamers: de SOUND HUB en SOUND HUB COMPACT. Dacht jij dat draadloze technologie en echte hifi-kwaliteit niet samengaan? Maak kennis met het EQUI-systeem.

“Get fantastic sound in a simple package that is easy to set up and use. No complicated app, no speaker cables – just high-resolution, low-latency wireless audio. We call it EQUI.”

DALI lanceert nu onder andere een spiksplinternieuwe HDMI-uitbreidingsmodule voor de SOUND HUB. Hiermee kan je een compleet draadloos EQUI-surroundsysteem bouwen. De module ondersteunt HDMI ARC en eARC zodat je Dolby- en DTS-surroundgeluid kan streamen naar maximaal 7.1 kanalen. Als dat niet handig is?

DALI EQUI
DALI HDMI module

Ook lanceren ze nu de eerste centerspeaker in de EQUI-serie: de OBERON VOKAL C. Deze luidspreker heeft hetzelfde geluid als de passieve OBERON-serie, maar dan met extra DSP-vermogen. Inclusief de 2 x 50 Watt die de filmdialogen een extra boost weet te geven. Een beetje gelijkaardig met hetgeen je kan verwachten van een excellente home-cinema. Het grote voordeel van een EQUI-surroundsysteem is vooral dat het heel eenvoudig is omdat alle componenten zijn ontwikkeld om met elkaar samen te werken. In tegenstelling tot de iets meer ‘traditionele’ systemen die vaak bestaan uit passieve luidsprekers en AV-receivers, meestal zelfs van verschillende merken.

Lees ook


DALI MENUET SE: Review

 


 

En dan, niet te vergeten, het nieuwe vlaggenschip van de RUBICON C-serie: de RUBICON 8 C. Een ‘pittige’ vloerstaander van maar liefst 27,8 kg die een ‘muzikaal vermogen’ in petto heeft van 250 Watt. Naar eigen zeggen dé ultieme high-end actieve draadloze luidspreker. Een hoogwaardig luidsprekerontwerp wordt gecombineerd met moderniteit en technologie. Dankzij RUBICON 8 C wordt de draadloze EQUI-familie naar nieuwe hoogtes gebracht. Aldus DALI.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in jouw EQUI-systeem? Dat is een subwoofer. In plaats van zich te beperken tot één draadloos EQUI-model, heeft DALI gekozen voor een geniale oplossing. Beter gekend onder de ‘noemer’ DALI WSR (Wireless Subwoofer Receiver). Dit is een kleine ontvanger die elke actieve subwoofer voorziet van een draadloze functionaliteit. Ongeacht of er nu DALI op staat of niet. Perfect als je graag wat meer meer (draadloos) basgeluid wilt in je stereo-installatie. Maar dan zonder ellenlange subwooferkabels doorheen je woonkamer te hebben lopen.

DALI EQUI
DALI WSR

Lees ook


DALI OBERON 7 C ReviewDALI OBERON 7 C: Review

 


 

Maar natuurlijk, draadloze muziek reikt veel verder dan bijvoorbeeld bluetooth. Daarom biedt DALI nu de mogelijkheid, als je beschikt over een SOUND HUB, om zelf een BluOS NPM-2i uitbreidingsmodule van Bluesound te installeren. Op die manier krijg je ook toegang tot BluOS-multiroomstreaming en AirPlay 2. Overigens kan er MQA gestreamd worden via TIDAL HiFi.

DALI EQUI
DALI NPM-2i
Verkooppunten van het merk dali