Creative is vooral bekend van hun geluidskaarten uit het verleden. Met name: toen de computer in de beginjaren meer en meer op kwam, was het op een bepaald moment ook nodig om te zorgen voor geluid. Creative zorgde in deze periode al direct voor een revolutie door het uitbrengen van hun Sound Blaster-kaarten.

Creative Sound Blaster G3We spraken toen over 8-bit kaarten wat voor die tijd zeker een verbetering teweeg bracht. Zeker als je kijkt naar de bliepjes en piepjes die toen uit een standaard pc luidspreker kwamen. Maar ondertussen hebben ze tot op de dag van vandaag al een hele weg afgelegd die ondertussen heeft geleidt tot de lancering van hun nieuwe USB-C Sound Blaster G3.

De G3 is een echt plug & play-apparaat, het is zelfs niet nodig om drivers te installeren. Je kan het zo aansluiten op je gameconsole of op je pc. Het is zelfs mogelijk om het nieuwe apparaat in te stellen via een mobiele app.

Creative heeft deze nieuwe Sound Blaster vooral gemaakt voor gamers. Zo zit er voor die doelgroep ook een handige functionaliteit ingebouwd. Je kan je vijand dus als eerste horen naderen dankzij de in- en uitschakelbare ‘stapgeluidversterker’.

De Creative Sound Blaster G3 beschikt ook over een optische ingang naast de USB-C. De DAC kan een kwaliteit aan tot 24 bit / 96 kHz, zo kan je alle spelgeluiden nauwkeurig horen. Of als je wil kan je ook muziek beluisteren in een hogere resolutie dan normaal dankzij de nieuwe Sound Blaster.

Ook de prijs voor de G3 is verassend laag, zo haal je hem al in huis voor 59,99 euro. Voor meer informatie kan je eens een kijkje nemen op de website van Creative.

Creative Sound Blaster G3