Een klasse A versterker in ‘zakformaat’, specifiek ontwikkeld voor hoofdtelefoons? Dat is slechts een korte samenvatting van de Astell&Kern PA10. De PA10 is voorzien van een klasse A AMP, gebaseerd op de unieke technologie van Astell&Kern die garant staat voor een hoogwaardig geluid. De fabrikant heeft de AMP-technologie onderzocht en verder ontwikkeld om het originele geluid van jouw favoriete muziek te leveren. Zonder iets toe te voegen of weg te laten. ‘Blikvangers’ van dit apparaat zijn alvast de volgende: klasse A stroomregeling (hoog/midden/laag), versterkingsregeling (High Gain/Low Gain) en een hardware crossfeed-ondersteuning. Qua connectiviteit zijn 3,5 mm en 4,4 mm aansluitingen aanwezig.

De PA10 is de eerste draagbare klasse A AMP van Astell&Kern. Het exemplaar is ontworpen zodanig dat een luisteraar geniet van analoge geluiden via draagbare apparaten. Dergelijke AMP’s bieden de beste lineaire output en zorgen voor een zacht, warm en natuurlijk geluid door signalen te versterken. Zonder vervorming. Deze eigenschap maakt het de meest gewilde versterkingsmethode voor muziekliefhebbers.

Met een uniek circuitontwerp dat het stroomverbruik vermindert, en tegelijkertijd de output verhoogt, wordt ruis tot een minimum beperkt. De draagbare versterker is gemaakt met maar één doel: verbazingwekkende klanken leveren, vertrekkende vanuit een ‘Class-A AMP’. Ongeacht de locatie van een eigenaar. De Crossfeed functie van de AK PA10 wordt uitsluitend geïmplementeerd door middel van hardware, niet door software. Iets dat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

Zeldzaam voor een draagbare klasse A AMP, kunnen 4,4 mm True Balanced kabels aangeboden worden. Alsook 3,5 mm ongebalanceerde plugs worden ‘geaccepteerd’. Op die manier kan een grote verscheidenheid aan apparaten gebruikt worden.

Wanneer een gebalanceerde ingang geconnecteerd is, wordt 6,2 Vrms gegeneerd aan de uitgang. Een hoge versterking? Check. Het versterkingsniveau kan aangepast worden zodanig dat een luisteraar profiteert van een kristalhelder geluid. Er is de keuze tussen ‘Low Gain’ en ‘High Gain’. Low Gain staat garant voor 2,1 Vrms en 4,2 Vrms, terwijl dat bij High Gain iets hoger is met 3,1 Vrms en 6,2 Vrms. Respectievelijk ongebalanceerd en gebalanceerd.

Aangezien het belevingsproduct wordt gekaderd als een ‘portable device’, mag een ingebouwde batterij niet ontbreken. De accu heeft een capaciteit van 4.200 mAh. De batterijduur is vastgelegd op zo’n 12 uur (onderhevig aan parameters zoals onder andere het type aansluiting). Een LED-indicatie geeft de batterijlading weer.

Uiteraard hebben we hierbij enkel nog maar de ‘highlights’ van de PA10 besproken. Wil je alles ontdekken, van ‘naaldje tot draadje’, omtrent dit model? Breng dan gerust een bezoekje aan de website van de Astell&Kern. Op de productpagina vind je alle informatie terug.

Verkooppunten van het merk astell-kern