Tijdens CES 2023 zal LG Electronics hun nieuwste ESG-missie ‘in de schijnwerpers’ zetten die voornamelijk inzet op vlak van duurzaamheid. De toekomstbeloftes van het bedrijf, inclusief de nodige innovaties, zullen volop te zien zijn in de ‘Better Life for All’ Zone tijdens de Consumer Electronics Show 2023 die wordt georganiseerd in Las Vegas van donderdag 5 januari tot en met zondag 8 januari.

Better Life for All: het staat synoniem voor innovaties die inspelen op een duurzame toekomst, alsook het Better Life Plan 2030. Er worden diverse milieu-initiatieven van LG geïntroduceerd waaronder de oprichting van Sustainable Cycles die prioriteit geven aan ‘groene’ overwegingen bij elke stap van de productlevenscyclus. Zoals de inzameling, verwijdering en herbestemming van e-afval in de fase na gebruik. In het Chilseo Recycling Center (CRC) worden materialen, uit afgedankt e-afval, hergebruikt voor nieuwe LG-producten.

Ook goed om te vermelden: in Changwon, Zuid-Korea is een LG Smart Park neergezet dat in het verlengde ligt van de ‘Better Life for All-gedachte’. De energie-efficiënte fabriek van het bedrijf, en een nieuwe recyclingtechnologie voor geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS), werd door LG ontwikkeld om productverpakkingen milieuvriendelijker te maken.

Naast ‘Better Life for All’ is er een sub-thema genaamd ‘For People’. Hierbij worden de inspanningen en prestaties op het gebied van toegankelijkheid en diensten in de kijker gezet. Deze omvatten de ontwikkeling van producthandleidingen met spraak- en gebarentaalgidsen, inclusief de implementatie van toegankelijkheidsfuncties zoals spraakherkenning, gesproken instructies en bewegingsdetectiesensoren in een groot aantal producten.

‘Last but not least’: Our Commitment. In dit laatste deel wordt LG’s toewijding voor een duurzame toekomst nog duidelijker. Het uiteindelijke doel van het Better Life Plan 2030. De fabrikant heeft zich voorgenomen om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) bij de productie van producten met 50 procent te verminderen (vergeleken met het niveau van 2017). Klinkt veelbelovend. Het bedrijf is van plan om tegen 2025 toegankelijkheidsfuncties aan te bieden voor al hun productlijnen. Tegen 2030 wil de producent voor elk product een gesproken handleiding en een videohandleiding in gebarentaal aanbieden.

“At LG, we are constantly challenging ourselves to go the extra mile to make our vision for a Better Life for All a reality.”

Dat zegt Lee Jeong-seok, hoofd van het Global Marketing Center van LG Electronics. Onze ESG-gerichte tentoonstelling geeft bezoekers van de CES-beurs inzicht in de waarden, vastberadenheid en toewijding die onze ‘duurzaamheidsreis’ voeden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent dit merk? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief en mis het niet.

Verkooppunten van het merk lg