Een nieuwe generatie 3LCD-projectoren waarbij compact, efficiënt en ultralicht dé sleutelwoorden zijn. Een hoge lichtopbrengst niet te vergeten. Epson heeft het weer gedaan. Het wereldwijd toonaangevende bedrijf op vlak van projectie, en marktleider in professionele projectoren in de EMEA-regio, bouwt daarmee verder op het succes van hun befaamde EB-L20000U-serie. Maak kennis met de PU2200U-serie van 3LCD-projectoren. Het ‘assortiment’ omvat de kleinste, lichtste en meest compacte projectoren ter wereld met een helderheid van niet minder dan 20.000 lumen. Klinkt alvast indrukwekkend.

Dit gloednieuwe portfolio omvat onder andere de EB-PU2220B en EB-PU2120W. Twee modellen die 70 procent kleiner zijn en 50 procent lichter dan hun voorganger (de Epson EBL20000U). Naast ‘blikvangers’ als hun compact opgevatte ontwerp en lager gewicht, wordt er ook nog een eenvoudigere installatie en configuratie geboden. Verder kan een belangstellende rekenen op een eenvoudiger ‘onderhoud’ en, hoe kan het ook anders, een fantastische beeldkwaliteit. Volgens Epson staat deze line-up synoniem voor ultralichte, compacte laserprojectoren die een indrukwekkende en meeslepende beleving bieden.

Epson PU2200U

Bij Epson zijn ze alvast zeer verheugd om deze volgende generatie van ultralichte, compacte projectoren met hoge lichtopbrengst aan te kondigen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe 3LCD-displayplatform de benchmark in de industrie zal worden voor kwaliteit en flexibiliteit. Het helpt niet alleen te besparen op installatietijd en transportkosten, maar reduceert ook de milieubelasting voor het belangrijke en groeiende marktsegment van 20K lumen’. Aldus Massimo Pizzocri, Vice President Video Projector Sales & Marketing Division bij Epson.

Lees ook


Epson Pro SeriesDe nieuwe projectoren van Epson: klein, compact en een geweldig beeld

 


 

Er zijn modellen beschikbaar die een ‘lichtopbrengst’ in de praktijk brengen van 13.000, 16.000 en 20.000 lm. Daarnaast wordt er ook ondersteuning geboden voor een WUXGA-resolutie met 4K-beeldverbetering, HDR en geavanceerde installatiefuncties.

“Als ‘s werelds grootste projectorfabrikant hebben we heel goed geluisterd naar onze klanten en wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe serie projectoren voorziet in de behoefte van de markt aan compactere, ruimtebesparende, lichtere, betrouwbare en veelzijdige projectieoplossingen met een hoge lichtopbrengst.”

Alle projectoren binnen deze serie hebben geïntegreerde processoren ‘aan boord’ waardoor de apparaten pc-loos ‘gestapeld’ kunnen worden. Perfect om de helderheid te verdubbelen, zonder dat hiervoor een externe computer voor nodig is. Extra functies zijn onder andere NFC-functionaliteit voor een eenvoudigere installatie. Dit maakt communicatie tussen projectoren en Android-smart devices met NFC-functionaliteit mogelijk. Zelfs als de projector is uitgeschakeld.

Epson PU2200U

En als dat nog niet genoeg zou zijn, dan is deze nieuwe serie nog eens bestand tegen stof. Hoe dat mogelijk wordt gemaakt? De ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat de optische engine en laserlichtbron hermetisch afgesloten zijn. Op die manier kan stof zeker niet binnendringen. Iets wat de levensduur van de apparaten verlengt. Daarenboven zijn de optische engine en lichtbronmodule IP5x-gecertificeerd. Er wordt een een zeer efficiënt koelsysteem met koelvloeistof toegepast door Epson voor extra betrouwbaarheid.

En als ‘kers op de taart’: de projectoren bieden duidelijke milieutechnische voordelen. Reken maar op een veel lager stroomverbruik en veel kleinere verpakkingen die er een kleinere CO2-voetafdruk op nahouden. Dat impliceert ook dat opslag, transport én installatie veel eenvoudiger is. Met dank aan het lagere gewicht en het compacte formaat. Good job Epson!

Verkooppunten van het merk epson