Draadloze oortjes van Devialet. Het merk van de welgekende Phantom luidsprekers. Deze had ik al een paar keer mogen aanhoren en ik werd letterlijk van mijn sokken geblazen. Maar in deze review gaat het niet om de Phantom, wel over de Devialet Gemini. De nieuwste draadloze oortjes van het Franse audiobedrijf. ‘Puur geluid, resoluut nomadisch’. Dat zijn de vier woorden die je te zien krijgt op hun website. Mooie woorden, benieuwd of ze het ook kunnen waarmaken?

Draagcomfort

Laten we het eerst eens hebben over het design. Persoonlijk vind ik dat de oortjes wel wat weg hebben van de Phantom luidsprekers. Ze hebben dezelfde ovaalvorm en aan de zijkant vind je verschillende elementen terug die je zou kunnen vergelijken met de Phantom’s. Persoonlijk vind ik dit echt een pluspunt. Met die gedachte in je hoofd, weet je dat je een premium product in je oren hebt zitten dat er ook nog eens goed uitziet. 

Devialet Gemini review

Zeer leuk dat een mooi design is inbegrepen in het totaalpakket. Dit is trouwens helemaal niet onbelangrijk want het moet er wel ‘deftig uitzien’. Wat ook niet onbelangrijk is, is hoe de Gemini nu effectief in je oren zitten. Hier heeft Devialet echt wel aandacht aan geschonken. In de doos vind je vier verschillende oordopjes terug. Deze gaan van klein naar groot. Moesten de dopjes die er in het begin opzitten te groot of te klein zijn, kan je makkelijk ‘switchen’ naar een ander formaat. Dit gaat trouwens heel vlot. De maten die je terugvindt in de doos zijn XS/S/M/L. 

Devialet Gemini reviewToen ik de Devialet Gemini mocht ontvangen, waren de geplaatste oordopjes iets te groot voor mijn oor. Ze vielen niet uit, maar ik merkte dat ik ze net niet diep genoeg kon duwen. Ik plaatse er snel een kleiner formaat op ‘et voilà’, ze paste perfect. Dit resulteerde meteen in een beter draagcomfort. Na een tijdje begon ik de oortjes wel licht te voelen. Maar zeker niet om te zeggen van ‘nu moet ik ze uitdoen want het gaat echt niet meer’. Je kan er gerust enkele uren plezier van hebben zonder enige klachten. Gelukkig maar.

Lees ook


Devialet Phantom II 95 dB ReviewDevialet Phantom II 95 dB: Review

 


 

Na het luisteren kan je de Devialet Gemini heel gemakkelijk terug opbergen in de meegeleverde case. Je plaatst ze gewoon in de voorziene plaats en de magneet zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. Het enige nadeel aan de case is dat ik hem persoonlijk aan de grote kant vind. Je kan hem niet zomaar snel even kwijt in je broekzak.

Features

Verbinding maken met de Devialet Gemini ging voor de eerste keer ontzettend vlot. Hoe je dat moet doen staat ook duidelijk uitgelegd in de meegeleverde beknopte handleiding. Je zet gewoon je bluetooth aan, opent het doosje van de Gemini en drukt het knopje aan de voorkant twee seconden lang in tot het lampje wit begint te flikkeren. Vervolgens zal je de oortjes zien verschijnen in de lijst van beschikbare bluetooth-apparaten. 

Als ik wou verbinden met een andere smartphone had ik wel moeilijkheden. De in-ears verschenen niet in de lijst van bluetooth-apparaten. Na wat opzoekingswerk kwam ik erachter dat je de Gemini in-ears kan resetten. Dit heb ik dan snel even gedaan door drie korte stappen te volgen en meteen daarna kon ik ze probleemloos verbinden.

Eens ze verbonden waren kon ik de functionaliteiten eens nader onderzoeken. Zo beschikt de Devialet Gemini over ‘Active Noise Cancelling’. Ik ben altijd wel wat sceptisch geweest over deze functie. En ik moet toch zeggen, Devialet heeft me met hun in-ears zeker niet teleurgesteld. In tegenstelling zelfs. Ik was echt verbaasd. Het werkt heel goed en heel veel omgevingsgeluid wordt aanzienlijk gedempt. Wanneer ik bijvoorbeeld op de trein zat had ik weinig last van pratende reizigers. Alleen het geluid van de rijdende trein hoorde ik wat op de achtergrond. Het verassende hieraan is wel dat de instelling op ‘normaal’ stond. Wanneer je deze effectief ‘ruisonderdrukking’ selecteert, hoor je nauwelijks iets van je omgeving. Echt geweldig. Ik heb nog nooit zo’n rustige treinrit gehad naar mijn kot. 

Naast de ‘Active Noise Cancelling’, heb je een transparantiemodus ter beschikking. Op die manier kan je eenvoudig gesprekken voeren met iemand anders zonder dat je de oortjes uit hoeft te doen. Je kan ervoor kiezen om de modus te selecteren in de app of door je vinger lang op een oordopje naar keuze te houden.

Lees ook


Devialet Gemini True WirelessDevialet’s Gemini True Wireless earbuds: (im)pearmeable sound

 


 

Natuurlijk beschikt de Devialet Gemini over nog meer leuke features. Zo kan je makkelijk muziek bedienen of een inkomende oproep beantwoorden via de touch controls aan de oortjes. Druk je één keer? Dan zet je de muziek op play of pauze. Druk je tweemaal op het linkeroortje? Dan ga je naar het vorige nummer. Druk je tweemaal op het rechteroortje? Dan ga je naar het volgende nummer. Tot slot kan je zelfs nog tweemaal op eender welk oortje drukken om op te nemen als je een gesprek binnenkrijgt. Als je je vinger op het oordopje houdt, wijs je het gesprek af.

Bring the noise

Vanaf seconde één hoor je dat je een premium product in je oren hebt zitten. Amai, wat heb ik genoten van het prachtige geluid dat de Devialet Gemini weet voort te brengen. Een ontzettend warme basklank waarbij de sub-bass ook voldoende aanwezig is. Deze hoor je zeker goed doorkomen wanneer je de equalizer in de app op de ‘bass-mode’ zet. Daarnaast zijn de middentonen echt fenomenaal. De aandacht wordt volledig naar het nummer getrokken en je gaat er volledig in op. Tot slot de hoge tonen. Deze verhullen veel details, stemklanken komen ontzettend goed door en klinken ontzettend luchtig. 

Devialet Gemini review

De Active Noise Cancelling speelt hier ook wel een grote rol. Doordat je echt nauwelijks iets hoort van je omgeving, kan je volledig opgaan in de muziek die je beluistert. Je beleeft dus een geweldige audio-ervaring. 

Als test speelde ik voornamelijk nummers af die ik vaak luister en waarvan ik weet dat op bepaalde secties het nummer zijn hoogtepunt bereikt. Een voorbeeld is Recovery van Rival Consoles. Als ik heel eerlijk moet zijn, heb je niet eens een goed geluid nodig om kippenvel te krijgen bij dit nummer. Het zorgt daar zelf wel voor door de geweldige opbouw. Maar natuurlijk klinkt het met een prachtig geluid veel beter. Doordat de midden en hoge tonen zo geweldig goed zijn, ervaar je dit nummer als geen ander. Daarnaast wordt er dankzij de fenomenale bas een extra laag in je nummer gecreëerd die ervoor zorgt dat je hart sneller gaat slaan.

De Devialet Gemini zorgt voor een apart geheel dat muziek echt tot leven brengt. Overigens creëert het een geweldige samenhang tussen de verschillende toonklanken. Voor mijn part zijn ze de luistertest met glans geslaagd. Wat een klasse!

Conclusie

De Devialet Gemini zijn zeer mooie oortjes met een premium uitstraling die goed zitten. Wat wil een mens nog meer? Een goed geluid natuurlijk. En of je dat verkrijgt. Een detailrijke audio-ervaring met veel bas en uitstekende midden en hoge tonen. Daarnaast krijg je ook handige functionaliteiten die je leven ‘makkelijker’ kunnen maken als je deze oordopjes draagt. Tot slot is de ANC verder nog iets om ‘u’ tegen te zeggen. Dit maakt de belevenis echt compleet en het zorgt ervoor dat je volledig opgaat in de muziek. 

Devialet Gemini

€299,-
8.6

Prestaties

8.5/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

9.0/10

Pros

  • Premium uitstraling
  • Handige features
  • Prachtig geluid
  • Zeer goede ANC

Cons

  • Ietwat grote 'opbergcase'
Verkooppunten van het merk devialet