Teac mag opnieuw haar portfolio verder uitbreiden met de komst van hun TN-5BB draaitafel. An Authentic Belt Drive Analog Turntable with XLR Balanced Output, zo omschrijven ze graag hun nieuwste product. Redenen genoeg dus om dit leuke product verder onder de loep te nemen.

“This analog turntable, which supports MC balanced output, features a hybrid chassis that combines synthetic marble, washi paper and MDF materials along with a 9-inch S-shaped universal arm that utilizes a knife-edge bearing.”

Teac TN-5BB

Heb jij toevallig een phono-versterker in huis? Dan kan je de Teac TN-5BB draaitafel hier mee verbinden dankzij de gebalanceerde XLR-aansluiting. Het audiobedrijf kon kiezen voor cinch-aansluitingen, wat ze uiteindelijk ook hebben ingebouwd, maar omdat ze wilden zorgen voor de best mogelijk sound hebben ze toch ook geopteerd voor XLR-aansluiting en -kabels omdat deze minder storingsgevoelig zijn wat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

Voor de ontwikkeling van de toonarm zijn ze een samenwerking aangegaan met Saec. Voor hun was het dan ook enorm belangrijk om het muzikale gehalte zo hoog mogelijk te houden en met hun collaboratie heeft dat heel mooi uitgepakt.

Ben je benieuwd naar de specificaties? Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

  • Snelheden van 33-⅓, 45 en 78 toeren per minuut mogelijk
  • PRS3 Servosysteem met rotatiedetectie van draaiplateau
  • Statische toonarm met lager en anti-skating mechanisme
  • Verstelbare toonarmhoogte: +6 millimeter
  • Draaiplateau: 20 mm dik acryl (gewicht is 1,7 kilogram)
  • XLR- en cinch-uitgang
  • Elektrische armlift

“Are you ready to experience the sound the artists and engineers really wanted you to hear?”

Wil je graag nóg meer ontdekken over deze unieke draaitafel? Dan adviseren we je om zeker eens een bezoekje te brengen aan de website van Teac.

Verkooppunten van het merk teac