Esoteric stelt vol trots hun hagelnieuwe PS-01F externe voeding voor. Dit model is exclusief ontworpen voor de F-01/F-02 geïntegreerde versterkers. Het gerenommeerde merk laat weten dat de eerste leveringen gepland staan voor april 2024.

Esoteric heeft de topklasse geïntegreerde versterkers, de F-01 en F-02, ontworpen op basis van de kennis die ze op gedaan hebben tijdens de ontwikkeling van hun vlaggenschip: de Grandioso “X” Edition. Daarmee hebben de ingenieurs van het merk een uitstekende muzikale expressie bereikt in één enkele geïntegreerde versterker.

“Esoteric’s top-of-the-line integrated amplifiers, the F-01 and F-02, have been designed with the development results of the flagship Grandioso “X” Edition separate amplifiers.”

De PS-01F betreft een externe voeding, specifiek gemaakt voor de audiocircuits van het F-01/F-02 voorversterkergedeelte. Deze telg is gemaakt om de geluidskwaliteit van de F-01/F-02 naar een hoger niveau te brengen Het is belangrijk dat het voorversterker- en eindversterkergedeelte elkaar niet beïnvloeden. Waarom? Er worden respectievelijk kleine signalen (voorversterker) en grote stromen verwerkt (die naar de luidsprekers gestuurd worden).

Door de gloednieuwe PS-01F te koppelen aan de F-01/F-02, wordt de capaciteit van de voorversterker aanzienlijk vergroot en duidelijk gescheiden van de hoofdgelijkrichter. Daardoor kan jij als luisteraar genieten van de fijnste details waarbij de dynamiek van het muziekstuk goed te horen is. Het bedrijf laat weten dat dit vergelijkbaar is met de Grandioso C1X. Zeg maar: de vlaggenschip-voorversterker met een aparte voeding.

Deze telg is voorzien van een extra grote 200VA ringkerntransformator. De voedinggelijkrichter heeft een hoge capaciteit, meer specifiek: 2 x 27.200μF. De ‘pinpoint’ isolatievoeten van Esoteric hebben een unieke positionering met drie steunpunten. De paneelbehuizing is van robuust en dik aluminium dat zeer stijf is. De half zwevende bovenplaat staat garant voor een ruimer en open geluid. Een hoogwaardige DC-kabel inbegrepen (1,5 m / 1 kabel).

Het stroomverbruik bedraagt 10 Watt. Het apparaat heeft de volgende afmetingen: 14,6 × 12,8 × 35,3 cm en weegt 7 kg. Wil je meer weten? Dan is de productpagina ‘your way to go’!

Verkooppunten van het merk esoteric