Sennheiser heeft de ACCENTUM Plus hoofdtelefoon aangekondigd. Dit exemplaar breidt de mogelijkheden van de meest geliefde functies van de MOMENTUM 4 uit. Dit model blijft trouw aan de spirit van de ongelooflijke waarde die de ACCENTUM-familie biedt. Dat zegt Christian Ern, Principal Product Manager bij Sennheiser. Deze nieuwste toevoeging aan de batterijzuinige reeks combineert geavanceerde technologieën met een compromisloze geluidskwaliteit. En dat alles tegen een betaalbare prijs.

Sennheiser ACCENTUM PlusDe Plus nestelt zich precies in de ‘sweet spot’ van heerlijke sound en handige technologie. Of je kan genieten van immersief luisterplezier, de klok rond? Dat zeker. ​In een wereld met eindeloos veel manieren om content te consumeren, heeft ACCENTUM Plus de kracht en bedieningsmogelijkheden die zorgen dat je er voluit van kunt genieten. Dankzij Sennheisers brede akoestische expertise, aanraak- en gebarenbediening, Hybrid Adaptive Noise Cancellation en een luxueuze bouwkwaliteit zet de hoofdtelefoon een optimale luisterervaring voorop.

Met een luistertijd van 50 uur en een geluid dat kan wedijveren met dat van een stabiele, bekabelde verbinding, zou je zelfs vergeten dat de ACCENTUM Plus draadloos is. Alle populaire codecs, waaronder aptX Adaptive, worden ondersteund. Dit zorgt voor de best mogelijke geluidskwaliteit, waar je de hoofdtelefoon ook mee naartoe neemt.

“Deze Bluetooth 5.2-hoofdtelefoon legt de nadruk op een buitengewone geluidskwaliteit en een veelzijdige connectiviteit.”

De eigen 37 mm dynamische transducer beschikt over Sennheisers Sound Personalization-modus om meer dan 75 jaar audio-ervaring af te stemmen op de sonische voorkleuren van de luisteraar. En dat alles zonder ook maar iets in te leveren op vlak van basprestaties of detail. De Adaptive ANC-prestaties zullen zeker in de smaak vallen bij onder andere pendelaars die vaak aanwezig zijn in treinstations, luchthavens, op de bus, … Active noise cancelling vermindert de voortdurende afleiding drastisch zodat je subtiele details in jouw favoriete muziek kan ervaren.

De ACCENTUM Plus beschikt verder over een ‘snellaadfunctie’ waarmee je in ongeveer 10 minuten 5 uur extra luistertijd toevoegt. Dankzij de meegeleverde USB-C kabel kan jij als luisteraar tijdens het laden ook muziek streamen van een audiotoestel dat compatibel is met deze klasse zoals een laptop. De lange batterijduur vergroot de tijd tussen twee laadbeurten nog verder. Dit maakt dat het maximale aantal laadcycli over de gehele levensduur van de hoofdtelefoonbatterij veel later bereikt wordt, waardoor het elektronisch afval beperkt wordt. Dat ligt in lijn met het engagement van Sennheiser op vlak van duurzaamheid.

De hoofdtelefoon kan op twee manieren bediend worden. Enerzijds dankzij een intuïtief touchscreen en anderzijds met de bijhorende app die op gebaren reageert. Het vertrouwde tikken en swipen controleert de luisterlevels, draadloze mediabediening en transparantiemodus zodat je je handen op het toestel kan houden (of het volledig kunt opbergen). Een oorschelp met aanraakfunctie – zoals die ook gebruikt wordt in de vlaggenschipserie MOMENTUM – biedt een directe bediening van de functies, zonder dat je naar knoppen moet zoeken of in de menu’s moet duiken.

Voor intensieve gebruikers zorgen de automatische windreductie en instelbare zijtonen ervoor dat telefoongesprekken natuurlijk en vrij van storingen blijven. De multipoint-connectiviteit garandeert een naadloze overschakeling van de actieve draadloze verbinding van het ene bluetoothtoestel naar het andere, zonder dat je ze opnieuw moet koppelen.

De ​ACCENTUM Plus hoofdtelefoon van ​Sennheiser is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering. Beide modellen zijn ondertussen al verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229,90 euro.

Verkooppunten van het merk sennheiser